WhatsApp
Telefoon

10 gedachten die schrijvers hebben…

door | 29 februari 2020 | Boeken | 0 Reacties

10 gedachten die schrijvers hebben

… en die echt helemaal normaal zijn. Veel schrijvers hebben deze 10 gedachten over het schrijven. Het is goed om te weten dat je niet alleen bent met deze gedachten. Zelfs schrijvers die al heel veel boeken hebben uitgebracht twijfelen soms aan zichzelf. F. Scott Fitzgerald bijvoorbeeld.

Fitzgerald is de schrijver van The Great Gatsby en die zei ooit:

I wish I could write. I get these ideas but I never seem to be able to put them in words.
Ik wilde dat ik kon schrijven. Ik krijg van die ideeën maar ik kan ze maar niet verwoorden.

Fitzgerald schreef heel veel goede boeken, ondanks dat hij aan zichzelf twijfelde.

10 gedachten die schrijvers hebben

  1. Ik verdoe mijn tijd met schrijven
  2. Ik heb geen originele ideeën
  3. Ik schrijf nooit meer zo’n goede tekst als de vorige keer
  4. Als ik denk dat ik een schrijver kan zijn, dan houd ik mezelf echt voor de gek
  5. Ik weet eigenlijk niet wat ik aan het doen ben
  6. Ik doe maar alsof
  7. Anderen hebben veel meer talent dan ik
  8. Wat ik nu heb geschreven is echt rotzooi
  9. Wat als mensen slecht over mij gaan denken als ze dit lezen?
  10. Ik heb geen inspiratie

Deze gedachten gelden niet alleen voor auteurs van boeken, maar ook voor bloggers en tekstschrijvers die in opdracht schrijven. Dat je deze gedachten hebt, wil niet zeggen dat je slecht schrijft. Er is echt niets mis met wat je schrijft.
Het wordt dus tijd om de kabouter die je deze 10 gedachten influistert van je schouder weg te halen. De enige manier waarop je dat doet is door gewoon door te gaan met schrijven. Als je deze gedachten gaat geloven, dan stop je met schrijven en komt dat prachtige boek van jou er nooit!
Heb je toch een beetje (of iets meer) hulp nodig met het schrijven van je boek? Neem dan contact op en dan bespreken we hoe ik jou verder kan helpen met het schrijven van je boek.
Foto via Unsplash

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest