Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50 books: In de ban van een boek

door | 30 juni 2013 | Boeken, Overige | 1 reactie

#50books is een initiatief van Peter Pellenaars. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Deze week vraag 25: welk boek heeft voor jou een bijzondere betekenis gekregen?
Jaren geleden, toen ik nog met mijn ouders meeging op vakantie, had mijn vader een boek gekocht. Het was een deel van een trilogie. Als hij zat de lezen, dan was hij helemaal in de ban van het boek, amper aanspreekbaar, net als ik. Maar ik wilde toch graag weten welk boek hij aan het lezen was.
Boek in eigen collectie
Toen hij in deel 2 begon, pakte ik deel 1 en las de achterkant. Dit leek me heel spannend. Binnen no time was ook ik helemaal in de ban van het boek. Ik had het sneller uit dan hij. En toen moest ik dus wachten tot hij deel 2 uit had.
“Mag ik het lezen?” vroeg ik ongeduldig. Omdat mijn vader en ik dezelfde voorliefde voor lezen deelden, kon hij het me niet weigeren. Er zat een voorwaarde aan: ik mocht alleen lezen als hij wat anders aan het doen was. Ik nam het met beide handen aan.
Uiteindelijk waren we terug van vakantie en kocht mijn vader ook deel 3 van het boek. Ook hier moest ik weer wachten tot hij het uit had. Het was zo spannend, dat ik bijna niet kon wachten. Gelukkig moest hij na een week weer werken overdag, dus kon ik deel 3 lezen.
Zo leerde ik op veertienjarige leeftijd het boek In de ban van de ring waarderen. Ik las het bijna iedere vakantie opnieuw. Waarschijnlijk heb ik het boek al zeker vijfentwintig keer gelezen. Nog iedere keer ontdek ik er nieuwe dingen en houd ik er warme gevoelens aan over. Aan het boek, maar ook aan mijn vader, die mij dit boek leerde lezen en aan de wieg van mijn voorliefde voor fantasy stond.
Bedankt pap!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Paul van der Werf

    Fantasy lees ik eigenlijk weinig. Zelfs ‘In de ban van de ring’ heb ik – al durf ik het nauwelijks toe te geven – niet gelezen. Al jaren staat diezelfde uitvoering als op jouw foto bij mij in de kast en ieder jaar wil ik de boeken dan eindelijk gaan lezen. Hopelijk komt het er deze zomer van en raak ik ook in de ban.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha (@drspee) - #50 books: wie er aan de wieg stond van mijn voorliefde voor fantasy. http://t.co/Ig3StVWEqN

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest