Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: boeken in dozen

door | 08 december 2013 | Boeken, Overige | 1 reactie

dozen, boeken

dozen, boeken

boeken in dozen bron


De 48e vraag van Peter in het kader van #50books is: Hebben jullie nog boeken ergens opgeborgen in dozen? Zo ja, waarom? Heel kort antwoord: ik heb geen boeken in dozen staan. Dat vind ik zonde van de boeken. Net als Peter vind ik dat boeken in de kast horen te staan. Boeken horen alleen in dozen als je gaat verhuizen, maar daarna moeten ze er toch zo snel mogelijk weer uit om in de kast verleidelijk te staan wezen. Natuurlijk mag je boeken wel in dozen stoppen om ze te beschermen voor stof als je gaat verbouwen. Het zou zonde zijn als je boeken beschadigen door rondvliegend puin. Je kunt natuurlijk ook je boeken in dozen opbergen en er dan een soort kast van maken, zoals op de foto.
Ik heb mijn boeken zelfs onderverdeeld in de kasten. De ene kast staat vol met kinderboeken, strips en fantasyboeken. De andere kast bevat, wat men noemt, een groot deel van de literaire canon van zowel Vlaamse als Nederlandse, Duitse en Engelse schrijvers. Geen Frans, want dat is me te lastig om te lezen. Verder staan ook mijn oude studieboeken nog in die tweede kast.
Daarnaast staan ze ook nog op alfabet. Tenminste, dat is de bedoeling, want inmiddels staan er flink wat boeken niet meer op de juiste plek. Daar kan ik best zenuwachtig van raken. Schrijvers moeten per se op alfabet, liefst ook nog met de onderverdeling voor 1880 en na 1880. Dan kunnen al mijn boeken van Couperus tenminste bij elkaar blijven staan. Eigenlijk ben ik best wel een beetje neurotisch als het op mijn boeken aankomt.
Peter oppert het verkopen van boeken die hij niet in de kast wil hebben. Dat kan ik niet. Ik vind het moeilijk om afstand te doen van mijn boeken, ook van mijn studieboeken. Misschien dat er voor mij een sentimentele waarde aan zit, het is een tastbare herinnering aan mijn studietijd en daarom doe ik ze niet weg. Sommige boeken hebben ook prachtige plaatjes. Ik kijk er nog zelden in, maar ze staan zo mooi in mijn kast.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. anna

    🙂 en zo heeft ieder zijn redenen om zijn of haar boeken al dan niet te houden!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest