Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: Spijt

door | 03 juni 2013 | Boeken, Overige | 2 reacties

#50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Deze week vraag 21: Van welk boek heb je spijt dat je het ooit kocht?
In mijn ereaderloze tijdperk kocht ik flink veel boeken. Vaak omdat ik de kaft zo mooi vond of omdat het verhaaltje op de achterflap me aansprak. Meestal had ik het geluk dat ik het boek dan ook echt leuk vond om te lezen. Ik heb echter wel eens een boek gekocht waar ik spijt van had. Jaja, zelfs ik ben niet onfeilbaar. Hihi.

Ik had De wereld van Sofie gelezen van Jostein Gaarder

Ik vond dit een leuk boek om te lezen, hoewel enigszins onrealistisch aan het einde. Toen Maya uitkwam, stond er op de kaft: van de schrijver van De wereld van SofieDus ik dacht: dat zal dan wel heel goed zijn.
Van de achterflap:

In deze spannende roman zet Gaarder de filosofische, theologische en natuurwetenschappelijke theorieën over het ontstaan en de zin van het leven naast elkaar, aan de hand van verschillende personages wier levens op ingenieuze wijze met elkaar verweven zijn.
Tijdens een congres ontmoeten John, een schrijver die lijdt aan writers’s block, en evolutiebioloog Frank het Spaanse stel Ana en José. Zij herkennen allebei het gezicht van de mooie ANa, maar ze komen er niet wachter waar ze haar eerder hebben gezien… Tot ze in een museum het schilderij Maya van Goya zien hangen.
De verhalen van John en Frank en van Ana en José lopen door elkaar en vormen een organisch geheel. Het is moeilijk te bepalen waar een nieuw verhaal begint en waar een eerder verhaal eindigt. Wat is oorzaak en wat is gevolg? Dit intrigerende boek roept dezelfde vragen op als het leven zelf.

Aangezien ik toentertijd nogal into filosofie en theologie was, nam ik de natuurwetenschappelijke kant voor lief erbij. Wellicht stak ik er nog wat van op. Maar helaas was dit of te hoog gegrepen of te saai. Of stelde ik niet de juiste vragen. Ik vond er geen bal aan. Ik geloof dat ik hem wel uitgelezen heb, maar zelfs dat weet ik niet meer zeker.

Spijt?

Ja, hier heb ik echt spijt van. Gelukkig was hij maar ƒ12,50. Voor de jonkies: dat is ongeveer €6,00.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. Carel

  je hoeft toch geen spijt te hebben van een leermoment van zes eurootjes

  Antwoord
  • Martha

   Op zichzelf natuurlijk niet. Maar ik vond het een enorme teleurstelling. Misschien dat de spijt daarvandaan komt?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest