Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 20: mijn genre mix

door | 17 mei 2015 | Boeken, Overige | 1 reactie

De genre mix die ik lees, waaronder Gabaldon

De genre mix die ik lees, waaronder GabaldonPeter start zijn 50books vraag met de mededeling dat hij weinig tot geen tv kijkt. Ik vind dat knap. Zelfs toen ik geen tv had, keek ik nog naar Nederland 1 en 2 voor het nieuws en de documentaires. Inmiddels heb ik weer tv en ik merk dat ik hem uit gewoonte aanzet. Als een soort levend schilderij op de achtergrond. Ik heb daardoor minder leestijd. Dit ligt natuurlijk volledig aan mij: er zit een knop op die tv namelijk, maar ik kan het vaak niet over mijn hart verkrijgen om die knop ook daadwerkelijk in te drukken. Dat vind ik zo zielig voor mijn tv.
Gelukkig staat de tv alleen aan als levend schilderij. Echt kijken doe ik niet. Maar soms kijk ik wel, voornamelijk naar series als Criminal Intent, CSI en andere detectives. Dat kijkt lekker weg en als ik me er echt toe zet, dan kan ik ook nog mijn hersens gebruiken om te bedenken wie het gedaan kan hebben.

Op tv heb ik geen genre mix

Daar kijk ik dus eigenlijk alleen de misdaadseries. Bij boeken mix ik wel: ik lees literatuur, detectives, fantasy, thrillers en young adult.
Literatuur lees ik voornamelijk voor online boekenclub Not just any book. Omdat ik tijdens mijn studie en in het voortgezet onderwijs al veel literaire boeken las, wil ik het graag bij die één of twee boeken per maand houden. Gelukkig mag ik daar ook uitkiezen welke boeken ik lees, zodat ik controle houdt over de onderwerpen. Zo las ik afgelopen week een boek over de Great Fires in Canada en ben ik nu bezig in een young adult boek dat ik voor eind mei mag recenseren.
Voor mijn plezier lees ik graag fictieboeken in het genre Fantasy. Ik heb ze al eens eerder genoemd: Harry Potter, The secrets of the immortal Nicholas Flamel, De reiziger van Diana Gabaldon moet ik nog lezen, The Hunger games…

En de genre mix houdt nog niet op!

Ik lees graag de detectives van Tess Gerritsen, maar ook de literaire thrillers van Esther Verhoef en Simone van der Vlugt. Kortom: ik heb echt een brede smaak met betrekking tot het lezen van boeken. Dat houdt mijn fantasie tenminste levendig!
[bol_product_links block_id=”bol_5558a306af699_selected-products” products=”9200000011441410,9200000038695190″ name=”50books20″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.
Disclaimer: de links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Anna

    Aha, je bent om zo te zeggen van alle markten thuis 🙂 Ik ook behalve dan het Fantasy genre… als verfilming wel maar ze lezen doe ik zelden of nooit.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 20: mijn genre mix http://t.co/Os4ZIdesWD Ik heb een ruime smaak in boeken 🙂

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest