WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 24: de zomerleeslijst

door | 15 juni 2015 | Boeken, Overige | 0 Reacties

Mens vs natuur van Diane Cook

Mens vs natuur van Diane CookEen vraag op herhaling van Peter dit jaar. In 2013 stelde hij hem ook al. En zijn strikvraag – wist je je antwoord nog? – dat wist ik niet meer. Ik moest echt kijken wat ik ook al weer had gezegd. Eerst maar eens de vraag herhalen:

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken op de #50books zomerleeslijst 2015?

Twee jaar geleden antwoordde ik: de kronieken van Aurian. Dit verhaal in vier delen is alleen nog tweedehands verkrijgbaar in het Nederlands. Omdat ik deze boeken al een aantal keer heb gelezen, is het noodzakelijk om nu een ander boek op mijn leeslijst voor 2015 te zetten.
Ik heb nog flink wat boeken op mijn lijst staan om te lezen en maar één week vakantie. Dus hoe ik mijn nog te lezen lijst moet wegwerken? Ik heb geen flauw idee. Gelukkig heb ik nog een boek liggen van de online leesclub Not just any book. Het was het extraatje dat Cathelijne aankondigde in haar mail met nieuwe boeken voor de vakantie begon. De bundel vol korte verhalen van Diane Cook heet Mens vs Natuur. Ik ga dit boek meenemen op vakantie en er daarna een recensie aan wijden.
Van de achterflap:

Een man die zonder pardon hulpeloze kinderen uit voortuinen steelt. Een verleidster die achter die ene man aan gaat die ze juist niet krijgen kan. Een roedel overbodige jongens die zich verschuilen in een duister woud en daar met elkaar strijden om hun volgende maaltijd. Drie vrienden in een roeiboot die reddeloos verdwalen op een meer. Een vraatzuchtig monster dat een kantoorpand binnendringt. Een einzelgänger die de zondvloed misschien zo erg nog niet vindt. Dit zijn de personages die Cooks verhalen bevolken. Dit is de wereld die zij schetst, waarin onder de alledaagse werkelijkheid de donkere, verslindende kracht van de natuur schuilgaat.

Alleen die achterflaptekst intrigeert me al bijzonder. Misschien lees ik hem ook wel eerder, net als Peter die Zen Habits ook niet kon laten liggen: eind juli is tenslotte nog ver weg.
[bol_product_links block_id=”bol_557f21ac5fadb_selected-products” products=”9200000036134811,9200000038390624″ name=”50books” sub_id=”dianecook” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.
Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 24: de zomerleeslijst http://t.co/Bg4PI13bWM

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest