Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 29: binge-reading

door | 18 juli 2016 | 50books 2016, Overige | 1 reactie

Welk boek komt op de vakantieleeslijst? Welke serie ga ik binge-readen?

Binge-reading. Het is weer een heel nieuw verschijnsel. Ik kende het van het verschijnsel binge-drinking dat vooral voorkomt bij jongeren die het leuk vinden om zichzelf in coma te zuipen en van mijn eigen stoornis: binge-eating. Het jezelf volproppen met voedsel binnen zeer korte tijd (denk aan ruim 2000 kcal binnen een half uur) zonder dat je daarna over je nek gaat. Binge-watching kende ik wel: ik doe er zelf ook aan mee. Maar binge-reading is dus echt nieuw voor mij.

Welk boek komt op de vakantieleeslijst?Bij de vorige vraag beschreef ik al dat ik nog wat series te lezen heb, The Iron fey en de serie van Tahereh Mafi. Deze series heb ik compleet staan, dus dat kan het probleem niet zijn. Ik zou deze volledig kunnen binge-readen. Andere series heb ik ook ‘ge-binge-read’. Denk aan de serie van Harry PotterDe kronieken van Aurian en The secrets of the immortal Nicolas Flamel. Het nadeel is dat je vaak moet wachten op het uitkomen van een volgend deel als je een recente serie leest. En dat zorgt dan wel voor een flinke kink in de binge-read kabel.

Ik doe dus aan binge-reading

Samen met koffie en series bingen is dat dus mijn enige verslaving. Maar als dat alles is, vind ik dat ik deze verslaving best mag hebben. Het is in ieder geval gezonder dan binge-drinking en binge-eating.
Heb ik al besloten welke boeken ik meeneem op vakantie? Ja, gelukkig wel. Met dank aan alle tips. Ik ga op vakantie en neem mee:
[bol_product_links block_id=”bol_578ca6eb14b5a_selected-products” products=”9200000002572943,9200000030655957,9200000056557997″ name=”50books” sub_id=”vraag29″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
De rest probeer ik in de loop van het jaar uit te lezen. Veel leesplezier allemaal!
Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Niek

    Het wachten op een volgend deel vind ik een drama en daarom heb ik op een gegeven moment besloten om alleen aan een serie boeken te beginnen wanneer deze af is. Maar ja, soms heb ik niet door dat iets deel 1 is.
    Veel leesplezier in je vakantie!

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mateloos lezen – #50books antwoorden vraag 29 | De wereld van Hendrik-Jan - […] ‘binge reading’ wil Martha best meedoen. Ze herkent de verhalen dat je in 1 keer een hele serie wilt…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest