Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 31: verbeter jezelf

door | 17 augustus 2015 | Boeken, Overige | 1 reactie

suiker

suikerDe POP’s waar Peter het over heeft in zijn inleiding van de 31e #50books-vraag, heb ik ook moeten maken tijdens mijn korte en heftige carriere als docent Nederlands. Het is echter nooit in mij opgekomen om het lezen van een verbeter-jezelf boek in mijn persoonlijk opleidingsplan op te nemen. Slimme man, die Peter. De vraag van vorige week is:

Welk ‘verbeter-jezelf’ boek heb jij onlangs (of ooit) gelezen wat je waardevolle inzichten gaf en je ook nog eens daadwerkelijk in beweging bracht om zaken te veranderen?

Ik heb verschillende zelfhulpboeken bij mij in de kast staan: Getting things done van David Allen, 365 dagen succesvol van David de Kock & Arjen Vergeer, Kies en ze kiezen jou van Judith Webber. Maar omdat ik eigenwijs ben, zijn er bijna geen die mij hebben bewogen om dingen anders aan te pakken. Bijna geen, want er is er een waar ik me lange tijd mee heb bezig gehouden en waar nu helaas de klad weer in is gekomen.

Verbeter jezelf door suikervrij te eten

Dat is het boek dat ik aanschafte om van mijn suikerverslaving af te komen. Toegegeven: het boek is behoorlijk tendentieus en staat vol complottheorieën over de grote voedingsketens die suiker in producten stoppen om je verslaafd te maken aan hun producten. Ik denk echter dat er wel een kern van waarheid in zit. Na 30 dagen geen suiker in mijn voedsel voelde ik me echt energieker en beter.
En misschien zit er wel een kern van waarheid in het feit dat de combinatie van suiker en vet werken als een soort cocaïne op je hersenen. Ik denk dat ik dit boek maar weer eens moet gaan herlezen en toepassen, want het beviel me wel om zo suikervrij mogelijk te eten.
[bol_product_links block_id=”bol_55d220603665e_selected-products” products=”9200000000037916,9200000028985045,9200000046300116,9200000012530639″ name=”50books” sub_id=”vraag31″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.
Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Petra Blankwaard

    Hier dito, in het verleden heb ik wel boeken gekocht over ‘leiderschap’. Tegen heug en meug in begonnen en niet uitgelezen. Ook niet overtuigd van het nut. Na verloop van tijd ben ik ook anders gaan denken over dit soort thema’s naarmate ik praktijkervaring had: je bent er geschikt voor of niet, en er is maar 1 type leider en dat ben je zelf. Zolang je ‘leidt’ vanuit je eigen karakter en overtuiging gaat dat gewoon goed.
    Ik laat me al niet makkelijk ‘strategieën’ voorschrijven 🙂
    De enige ‘zelfleerboeken’ waar ik nog voor te porren ben zijn boeken die ‘verklaren’. Je weet hoe gek ik ben op lezen (NOT) maar ik heb enkele naslagwerken staan: over HSP (veel aan gehad), Flow, verklaring van dromen, dat werk.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 31: verbeter jezelf http://t.co/BGKmeuePxz over zelfhulpboeken

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest