WhatsApp
Telefoon

50books vraag 34: de mooiste cover

door | 16 september 2016 | 50books 2016, Overige | 0 Reacties

cover Zeven minuten na middernacht

Welke van mijn boeken heeft de mooiste cover? Dat vind ik een moeilijke vraag. Want wat bepaalt of een cover mooi is? Is dat een combinatie met de inhoud van het boek of de herinnering die ik heb aan het boek? Ik moest hier echt lang over nadenken, omdat ik er nog nooit over nagedacht had. De mooiste cover. Ik ga een onderverdeling maken.

cover Zeven minuten na middernachtDe mooiste cover van alle boeken die ik heb, vind ik de cover van Patrick Ness en Siobhan Dowd, van het boek Zeven minuten na middernacht. Dit boek heb ik besproken voor de online boekenleesclub Not just any book. Het boek roerde mij tot tranen. Ik vond het zo mooi beschreven, dat ik amper kon verder lezen. En dat in combinatie met de duisternis die deze omslag uitstraalt, geeft het hele boek iets bijzonders. Ook het blauw van middernacht, de illusie van de ondergaande zon en de jongen die als silhouet staat afgetekend, zo eenzaam onder de boom is een prachtig beeld, dat de strekking van het boek prachtig weergeeft.

covereenschataanliefde-2

De mooiste cover van liefde

Van mijn non-fictie boeken kies ik voor Een schat aan liefde in je relatie want dat boek heeft mij diepere inzichten verschaft. Die cover is wat mij betreft prachtig in zijn eenvoud. De zwart-witfoto geeft een mooi contrast met het rood van het woord liefde. Dat knalt eruit. Simpel, maar opvallend en doeltreffend.
Het is duidelijk: voor mij hangt de schoonheid van een cover samen met de inhoud van het boek. Ik kan niets zeggen over een cover zonder dat ik het boek heb gelezen. Ik heb best mooie interessante covers, zoals Hallo muur, maar ik heb het boek nog niet gelezen, dus ik kan er zo weinig over zeggen.
Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.
[bol_product_links block_id=”bol_57dabae01bc3e_selected-products” products=”9200000035871122,9200000015038615″ name=”50books” sub_id=”vraag34″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest