Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 4: de top tien deel 2

door | 25 januari 2016 | 50books 2016, Overige | 1 reactie

Op nr 4 van mijn top tien: De Kraamhulp

Op nr 4 van mijn top tien: De KraamhulpGisteren heb ik deel 1 van de top tien boeken die je moet hebben gelezen gepubliceerd. Vandaag ga ik verder met nummer vijf tot en met één. Op nummer vijf staat…
…Simon Vestdijk met De kellner en de levenden. Dit boek gaat over twaalf flatbewoners die in een post-apocalyptische situatie terechtkomen. Het staat bol met verwijzingen naar astrologische en bijbelse thematieken die het boek een extra dimensie geven.
Nummer vier is De kraamhulp van Esther Verhoef. Een tip: lees dit boek niet als je zwanger bent of net bevallen. Het is echt bloedstollend wat deze kraamhulp uithaalt, maar het waarom erachter is nog luguberder. Een echt spannende thriller.
The Chronicles of Narnia van C.S. Lewis plaats ik op nummer drie. Ik las dit boek in zijn geheel omdat ik naar de film ging. Ik wist dat de film niet het eerste boek was, dus ik wilde weten hoe Narnia was ontstaan. Ik vond het een van de meest bijzondere ontstaansgeschiedenissen die ik ooit heb gelezen.
Op nummer twee van mijn top tien daar vinden we 1984 van George Orwell. Een boek over Big Brother die alles ziet en alles weet. Over hoe eng het is als al je gedachten gekend worden. Een boek zo beklemmend en beangstigend dat je hoopt dat het niet waar wordt. En toch zie je verschillende trekken terug in de huidige tijd. Daarom is dit een boek dat op nummer twee thuishoort.

Op nummer 1 van mijn top tien…

… staat
*tromgeroffel*
het boek dat je als fantasy liefhebber gelezen moet hebben: In de ban van de Ring van J.R.R. Tolkien. Moet ik hier nog meer over vertellen? Het knapste van dit boek is het feit dat Tolkien een taal met grammatica heeft verzonnen voor twee volken: de elfen en de orks. Naast natuurlijk het feit dat er een zeer fantasievolle nieuwe wereld inclusief landkaart is bedacht.
Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ikzelf de honneurs waar.
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.
Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je mij daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Ali

    Nou, we dubbelen niet kan ik je vertellen :). Ben zelf ook bezig nu. Ga het zo publiceren

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 4: de top tien deel 2 https://t.co/LKkUyAsZn0 het vervolg van gisteren
  2. 10 boeken die je moet lezen? – #50books antwoorden vraag 4 | De wereld van Hendrik-Jan - […] fantasy overheerst, zeker ook omdat de nummer 1 het moederboek van de fantasy is, In de ban van de…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest