Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 46: verliefd op een personage

door | 13 november 2016 | 50books 2016, Overige | 0 Reacties

harrypotter

Kun je verliefd worden op een personage? Dat is niet helemaal de vraag die Hendrik-Jan dit keer stelt, maar ik vraag het me naar aanleiding van zijn echte vraag wel af. Het blijft toch een papieren personage en als het boek uit is, is het personage weg. Bovendien kan hij verder niets.

Natuurlijk worden karakters wel een soort vrienden van je, zeker in fictieboeken of young adult boeken. Zeker in de laatste categorie boeken worden de mannelijke hoofdpersonen als een soort supermannen beschreven. De heldin van het verhaal moet dan altijd kiezen tussen twee mannen die elkaars tegengestelden zijn. In alles. Niet alleen haarkleur en kleur van de ogen, maar ook in karaktereigenschappen. Zo heeft iedere vrouwelijke lezer een keuze voor de een of de ander. Soms lijkt het wel alsof de mannen in die boeken speciaal daarvoor geschreven en bedacht zijn.
Kijk bijvoorbeeld naar de Iron Fey saga van Julie Kagawa. Twee mannen, nou ja elfen eigenlijk, die totaal verschillend van elkaar zijn. Ash is donker en behoort het zogenaamde Unseelie court, de winter en Puck (ja die van A Midsummernight’s Dream) behoort tot het Seelie court, de zomer. Beiden zijn verliefd op de hoofdpersoon, prinses Meghan. Zij is een dochter van Koning Oberon.
Hoewel ik Ash op zich best spannend vind als foute man, zou ik er niet verliefd op kunnen worden. En inspirerend vind ik hem ook niet. Hij blijft van papier en kan dus nooit zijn armen om mij heen slaan.

Verliefd op een personage?

Nee dank je wel. Ik houd het wel bij echte mannen. Is er dan een personage dat ik inspirerend vind? Na lang nadenken, kan ik eigenlijk niemand anders verzinnen dan de personages in Harry Potter. En dat komt door Pinterest. Daar zag ik deze pin voorbijkomen (klik voor een leesbare versie):
harrypotter
Inspirerend toch? Wat je al niet kan leren van een verzonnen personage. Of ik ooit verliefd zou kunnen worden op Harry Potter? Nee, daarvoor is hij me te soft. En te papier.
[bol_product_links block_id=”bol_5828e0a24da55_selected-products” products=”9200000002572943,9200000023479731″ name=”50books” sub_id=”vraag46″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest