Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 49: tijdschriften lezen

door | 07 december 2016 | 50books 2016, Overige | 1 reactie

tijdschriften lezen

De een na laatste vraag van 2016. Hendrik-Jan gaat zich echt aan de #50books tag houden en slechts vijftig vragen stellen. Nou ja, slechts… Uit ervaring weet ik hoe lastig het is om vijftig vragen over boeken te verzinnen zonder dubbele vragen te stellen of ongeïnspireerd over te komen. Je bent er bijna de hele week in je achterhoofd mee bezig. En toch ga ik het vanaf 2017 overnemen. Ik verheug me erop! Maar eerst het antwoord op vraag 49. Ik mag graag tijdschriften lezen.

En vraag 49 is: wat lees je naast fictie? De vraag is eigenlijk meer: wat lees ik niet? Ik lees alles wat los en vast zit.

  • Als ik op het doorlopen van de koffie sta te wachten, lees ik de achterkant van het koffiepak.
  • In de douche lees ik de tekst van de shampoofles
  • Tijdens het onbijt lees ik de tekst op het melkpak
  • Als ik moet wachten voor het stoplicht, lees ik reclameborden

Maar ik denk niet dat dit bedoeld wordt.

Tijdschriften lezen

tijdschriften lezenIk lees tijdschriften: tenminste, als ik er tijd voor heb. Nu kom ik af en toe eens aan een artikeltje toe, maar echt een heel tijdschrift wordt moeilijker. Ik gun mezelf ook niet de rust.
Maar ik heb wel een abonnement op Flow magazine. Stukjes over aandacht geven, jezelf verwennen en andere dingen die je voor jezelf kunt doen. En er zitten leuke hebbedingetjes in: posters, stickers, boekjes en noem maar op. Erg leuk om te lezen. Ik zou er eigenlijk gewoon meer tijd voor moeten maken.
Een ander tijdschrift waar ik op geabonneerd ben, is Onze Taal. Dit is vakidiotie. Ik vind het een heerlijk populair-wetenschappelijk tijdschrift dat gaat over de Nederlandse taal. Zo blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws over het Nederlands.
En dan als laatste koop ik iedere twee maanden het tijdschrift Simply Haken. Mijn andere liefhebberij. Leuke nieuwe patronen om te haken: knuffels, dekens, kerststallen, kleding, mutsen, sjalen en handschoenen. Je kunt het zo gek niet bedenken.
Verder lees ik teksten die ik moet corrigeren bijvoorbeeld, voor mijn werk. Dat gaat van teksten over interim management in de zorg tot complementaire geneeswijzen voor je kunt het zo gek niet bedenken. Opdrachtgevers sturen mooie teksten op die ik mag verfraaien. Heerlijk is dat!
Binnenkort ga ik mij ook nog eens verdiepen in de regels van een spar-wedstrijd, aangezien ik op 17 december mijn eerste wedstrijd sinds twintig jaar ga spelen (vechten, maar spelen is beter, want het is niet echt vechten).
Dus naast boeken (zowel fictie als non-fictie) lees ik dus ook nog tijdschriften, zakelijke teksten en haakpatronen. En blogs. Laten we die vooral niet vergeten.
Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Niek

    En blogs, hihihi.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest