Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Bitchen voor geld op tv

door | 18 november 2013 | Overige, Persoonlijk | 3 reacties


Vandaag wil ik graag even bitchen. Ik ga namelijk bitchen over de tv en de radio vandaag. Het enige dat er te horen was, was dat je geld moet storten op Giro 555 ten behoeve van de hulpactie in de Filipijnen. Daar zeg ik niks over. Het is absoluut nodig dat de Filipijnen geholpen worden. Echt waar. Die mensen hebben niets meer: geen water, geen voedsel, geen kleding, geen dak boven hun hoofd. En dat is erg. Weerzinwekkend en schrijnend. Dus als je iets over hebt, is het geen overbodige luxe om de mensen daar te helpen.

Waar wil ik dan over bitchen?

Nou, over de publieke en commerciële omroepen die dan de hele dag van zes uur in de ochtend tot twaalf uur vannacht niets anders op tv kunnen brengen dan programma’s die in het teken staan van de hulpactie. Om geld te bitchen bietsen. Dat is het officiële standpunt, maar er worden natuurlijk ook kijk- en luistercijfers gegenereerd. Dat ik geen tv en radio heb aan gehad, telt amper mee.
Waar ik het meest moeite mee heb, is het sentiment dat wordt opgewekt met de slachtoffers van deze ramp, want het is echt een ramp. En al die verslaggevers die nu in de Filipijnen zijn en geen poot uitsteken om te helpen zoeken naar de slachtoffers of overlevenden of op wat voor manier dan ook meehelpen met wederopbouw.
Wat ik nog het meest erge vind, is dat ik denk dat er account managers zijn die nu een slaatje kunnen slaan uit de inkomsten die reclame zou kunnen opbrengen voor vandaag. Al met al vermoed ik dat de omroepen er niet minder van worden bij zo’n hulpactie. Waarom zouden ze het anders doen? Uit de goedheid van hun hart? Laat me niet lachen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. Mary Sjabbens

  Inspelen op gevoel d.m.v. vreselijke beelden en er ondertussen zelf aan verdienen. Ben het geheel met je eens.

  Antwoord
  • Martha

   Fijn om te horen. Dank je wel.

   Antwoord
 2. anna

  Tja, zucht!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest