Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Blog interview door @marysjabbens

door | 27 april 2013 | Bloggen, Overige | 3 reacties

bron
Ik schreef de afgelopen week een interview met een eendagsvlieg. En dan krijg je ineens een DM van @marysjabbens. Of ik ook een echt interview wilde doen. Ja, natuurlijk wil ik dat. Wat leuk! En ik ben in illuster gezelschap. Niet alleen @CajaArtemis heeft het gedaan, maar ook @ruudketelaar, @pixelprinses, @lindakwakernaat en @caro_geurtsen hebben meegedaan. Ik voel me vereerd in dit gezelschap te mogen verkeren vanaf nu :).

Het interview

Hoi Martha.
“Hoi Mary, wat leuk dat je me gevraagd hebt om een interview te doen.”
Zullen we maar beginnen?
“Ja, goed, ik ben er klaar voor.”
Wil jij je even voorstellen?
Ja hoor dat wil ik wel. Ik ben Martha, 35 jaar oud en docent Nederlands in het voortgezet onderwijs. Daarnaast houd ik van lezen, doe ik fanatiek aan karate en ben ik vrijwilliger bij Zoetermeer Actief. Ik help daar mee met het social media-beleid.
Wat is de reden dat je bent gaan bloggen?
Ik vind het leuk om verhalen te schrijven. Vroeger verzon ik al hele verhalen in mijn hoofd met mijn poppen, nu schrijf ik ze op. Schrijven is eigenlijk mijn passie. Verhalen, maar ook dingen uit mijn leven, om te verwerken of te delen.
Hoe lang blog jij al?
Ik blog al heel lang, nog voor ik online blogde, schreef ik al stukjes voor het krantje van mijn studie. Ik schreef verhalen op in een schriftje en daarna heb ik af en aan online geblogd. De url waar ik nu op blog heb ik nu ongeveer driekwart jaar, maar daarvoor blogde ik op een gratis blogdomein.
Hoe vaak blog jij?
Ik blog dit jaar dagelijks in het kader van iedere dag bloggen. Dat is leuk om te doen. Soms zit ik echt wel even stuk en weet ik niet wat ik moet schrijven, maar op andere dagen gaat het hartstikke lekker en verzin ik een verhaal of schrijf een stukje over mijn leven. Ik weet nog niet zeker of ik er mee door ga volgend jaar, maar de eerste vier maanden bevallen me prima :).
Heb jij vaste tijden waarop jij je blogs schrijft?
Ik schrijf wanneer het in me opkomt. Ik ga niet om acht uur ‘s morgens zitten en bloggen. Dat haal ik vaak niet eens omdat ik later uit mijn bed kom. Het is een beetje een “go with the flow” dingetje.
Heb jij altijd een thema of idee waarover je wilt bloggen of komt dat pas als je er voor gaat zitten?
Als ik ga bloggen dan heb ik vaak wel een idee waar ik over wil schrijven. Het overkoepelende thema is mijn leven. Daar heb ik genoeg mee te stellen op het moment. Twee dagen in het jaar heb ik een thema: 26 april, de geboortedag van mijn vader en 13 oktober, de sterfdatum van mijn vader. Voor de rest komt het eigenlijk op als poepen: ik zie iets op straat of er gebeurt iets in de les en daar zie ik een blog in. Overigens zie ik bijna overal een blog in tegenwoordig. Misschien is dat het effect van iedere dag bloggen?
Blog jij over alles?
Nee, ik blog niet over alles. Ik blog niet over mijn nichtjes, zusje, zwager of moeder. Die houd ik er lekker buiten. Er zijn ook nog wel wat onderwerpen waar ik niet over blog op dit moment omdat het nog te vers is en ik graag nog wel iets privé wil houden.
Hoe zou jij jouw blogs omschrijven?
Verhalen-verwerkings-mijn-leven-blog. Ik heb geen enkel idee. Het is gewoon een soort openbaar dagboek waar niet alles in staat. Ik heb in mijn hoofd mijn privé-dagboek. Hoe zou jij mijn blog omschrijven, Mary?
In hoeverre en waarom houd jij rekening met jouw lezers, of doe je dat helemaal niet?
Ik schrijf voor mezelf, maar soms, als ik terecht op mijn vingers getikt wordt, dan wil ik wel eens iets aanpassen. Maar verder is het mijn blog en doe ik wat ik wil.
bron
Zijn er onderwerpen waarover je wilt schrijven maar het nog niet durft/wil/kan?
Ja, die zijn er, maar als ik nu vertel welke onderwerpen dat zijn, dan blog ik er alsnog over en dat kan ik dus nog niet. Wellicht dat je ze over een tijdje op mijn blog tegenkomt, als het niet meer zo rauw is.
Hoe belangrijk zijn de statistieken voor jou?
Ik vind het leuk om te zien hoeveel mensen er op een dag op mijn blog zijn geweest, maar ik zal niet mijn schrijfsels aanpassen om meer bezoekers te trekken. Ik heb liever minder bezoekers, maar wel trouwe bezoekers die zo af en toe eens een reactie achterlaten ;).
Op wat voor manier en waar, maak je kenbaar dat je een nieuw blog hebt geschreven?
Ik post op Twitter, Facebook, Google+ dat ik een nieuw blog heb gemaakt. In enkele gevallen post ik een linkje op LinkedIn, als ik denk dat het goed genoeg is voor dat netwerk.
Ben je tevreden over jouw site?
Ja, op dit moment wel. Maar het kan best zijn dat ik volgende maand weer een ander design op mijn blog zet. Vroeger verbouwde ik mijn slaapkamer minimaal jaarlijks en ook mijn studentenkamer moest vaak aan mijn veranderdrang geloven. Mijn huisje in Delft had ook vaak een andere indeling. Nu in Den Haag zijn mijn spullen wat zwaarder en kan ik ze niet altijd veranderen, maar de drang blijft. Dus ook met mijn blog. Daar zit ook veranderdrang op.
Wat vind je van de reacties van lezers op jouw blog?
Ik houd van reacties op mijn blog. Dat betekent dat ik iemand geraakt heb met mijn teksten: op een leuke of andere, emotionele manier. Al is het alleen maar dat iemand mijn stukje leuk vindt. Dat het gewaardeerd wordt. Dat vind ik belangrijk.

Het einde

“Zo hoe vond je het interview?
“Ja leuk, en het was niet echt eng om te doen.”
Eng?
“Vanwege de vragen. Ik had geen idee wat je ging vragen.”
Maar het viel dus mee?
“Ja. 100%”
“Dank je wel voor het meewerken. Ik hoop dat je snel weer op mijn site komt kijken.”

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. Roelfina Lankamp-Tim (@Roelfina9april)

    RT @marysjabbens: Leestip! Zo leer je een blogger beter kennen. RT @drspee: Blog interview door @marysjabbens – http://t.co/1SCklueUTG

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bloginterview door @marysjabbens - Debbie Peteri - [...] Mighty Musings » Mama Krieltje » Miss Artemis » Jacob Jan Voerman » Drspee » Marije Blogt » Walter…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest