Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Blogboek opdracht 1

door | 12 juni 2013 | Bloggen, Overige | 5 reacties

Van de week kocht ik het Blogboek van Karin Ramaker. Het leuke is dat zij hier opdrachten in gezet heeft, die je direct op je blog mag uitvoeren.

De eerste opdracht betreft een mindmap. Nou hier is hij dan. Het gele blokje is het uitgangspunt, daarna ben ik gaan brainstormen over hoe het verder ging.

Uit onderstaande mindmap blijkt dat ik veel met taal, teksten, woorden en communicatie heb. En dan met name communicatie die te maken heeft met uitleggen. Niet dat er veel pijltjes naar toe staan, maar in de basis komt ook lesgeven neer op uitleggen. Eigenlijk.mindmap blogboek

Taal is zeg maar echt mijn ding, maar dan niet op deze popiejopie manier. Nee, ik ben van de uitlegtaal. De taal die vertelt hoe iets in elkaar zit, hoe het werkt en hoe je het beste iets kunt formuleren, zodat de boodschap overkomt. Ik ben de koerier die de boodschap van de zender naar de ontvanger brengt op interessante, boeiende en toch heldere wijze. Die koeriersfunctie heb ik al eerder vervuld: ik was de go-between tussen programmeer- en designafdeling :).

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

 1. Jacob Jan

  Dit is wat ik als loopbaanbegeleider nooit mocht, suggesties doen, want dan vul je te vel in voor een ander.
  Maar ik zie vaak leuke dingen. En bijna net zo vaak zijn die leuke dingen slechte ideeën. Maar ik mag nu, omdat ik toch de expert rol niet heb, lekker suggesties doen. Omdat ik weet dat jij die gewoon naast je neer kunt leggen.
  De suggestie:
  Kitty heeft een groot blog / bedrijf waar ze mensen professioneel leert bloggen. Zij geeft ook textueel advies, maar in mijn beleving zit ze een abstractieniveau hoger. Namelijk hoe grijp je een publiek?
  Op textueel niveau weet ik niet goed of er veel blogs zijn. Maar als ik jouw eerdere blos over taal zien, zou jij daar mooi blogs over kunnen schrijven.
  Over het maken van zinnen, over woordgebruik, over komma’s . Nou ja, over dat soort dingen.
  Dat zou best een goede rubriek kunnen zijn.
  Goed, ik floepte hem er uit. Misschien vind je het niks, misschien zijn er al veel te veel van dat soort blogs.

  Antwoord
  • Martha

   Wat fijn dat je meedenkt. Ik ben hard zoekende naar wat ik nu eigenlijk wil en dit helpt. Want ik wil wel deze richting op. Met een eigen bedrijfje of zoiets. Ik heb op dinsdag mijn taaldag, waarbij ik een onderwerp uitdiep op talig gebied. Dat vind ik super leuk om te doen.
   Als ik daar nou eens mee verder kon 🙂

   Antwoord
  • Martha

   Kitty ken ik en volg ik. Haar blogs gaan inderdaad over publiek trekken en daarmee klanten binnenhalen. Ik lees haar graag, maar ze is helaas te duur om een workshop bij te volgen. 🙁

   Antwoord
 2. karin r.

  als je specifieker deze mindmapwoorden wil uitdiepen zou ik een woord eruit halen bijvoorbeeld ‘schrijven’ want dat is erg algemeen. wat is schrijven voor jou? daar volgen blogonderwerpen uit.

  Antwoord
  • Martha

   Dank je wel voor de tip. Daar ga ik mee verder!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest