Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Candy crush: de moeder aller spellen

door | 15 juni 2013 | Overige, Persoonlijk | 10 reacties

Candy crush

Candy crush level 147


Ik speel graag spelletjes. Online, bord, kaart. Het maakt niet uit. Maar er is één spelletje waar ik het graag even over wil hebben: Candy crush saga.
Een prachtig match-3 spelletje dat ik via Facebook speel. Ik ben op het moment van schrijven op level 147, maar ik neem even een time-out* omdat ik er hier over wil bloggen.
Laat ik beginnen met de vormgeving van de snoepjes, zo mooi, zo glanzend. Er zijn verschillende kleuren en vormen snoepjes: gele druppels, oranje ovalen, rode worstjes, blauwe rondjes, groene vierkantjes en paarse zeshoekjes. Als je vier van dezelfde snoepjes bij elkaar brengt, dan krijgt dat snoepje een prachtig streepje. Dit geweldige snoepje kan dan een hele rij of kolom wegspelen, afhankelijk van hoe het streepje door het snoepje heen loopt.
Een ander bijzonder snoepje is het verpakte snoepje. Dit prachtige snoepje ontvang je van de genadige Candy crush goden als je vijf snoepjes in een hoekje of een T-vorm wegspeelt. Dit snoepje speelt de 8 snoepjes rondom weg als je hem met twee dezelfde snoepjes paart en ontploft nog een keer daarna. In totaal speelt dit snoepje dus 17 snoepjes van het speelveld.

Een derde bijzonder snoepje in Candy crush is de spikkelbal

Dit snoepje krijg je als je vijf van dezelfde snoepjes wegspeelt tegelijk. Zo’n spikkelbal is het meest goddelijke snoepje dat bestaat. Dit heerlijke snoepje zorgt ervoor dat alle snoepjes van de kleur waarmee je hem wisselt worden weggespeelt. En als je dit goddelijke snoepje wisselt met een gestreept of verpakt snoepje: dat is de hemel. Dit speelt zoveel snoepjes weg, dat je een bord zomaar compleet leeg kan spelen. Het meest hemelachtig is het spelen van twee spikkelballen: die vernieuwen je hele speelbord! Goddelijk gewoon!
Als je eenmaal wat verder bent in het spelletje, dan worden de levels moeilijker. In latere levels komt er ook gelei in het speelveld. Dit moet je wegspelen om zo’n fantastisch level te winnen. De chocola in nog verdere levels vermenigvuldigt zich, als je het niet wegspeelt met die lekkere, zoete Candy crush saga snoepjes.
Als ik thuis kom uit mijn werk, dan is het eerste wat ik doe mijn laptop aanzetten om een spelletje Candy crush te spelen. En nu heb ik deze goddelijke match-3 game ook op mijn mobiel gezet. Ik kan het nu overal spelen! Wat een heerlijkheid, wat een goddelijkheid. Wat een prachtig spel!
Ik speel het ‘s avonds in bed als ik ga slapen, ‘s morgens als ik wakker wordt, ‘s middags als ik uit werk kom. Ik speel het niet als ik op school ben. Dat durf ik niet zo goed. Ik wil niet dat mijn collega’s denken dat ik verslaafd ben namelijk.

 • Eh, ja nou eerlijk gezegd: mijn levens zijn op en nu moet ik of wachten of de tijdsinstelling van mijn mobiel aanpassen om verder te spelen 😉

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

10 Reacties

 1. Carel

  mijn vrouw speelt het ook, ik hoor tenminste alsmaar bliepbliepbliepping

  Antwoord
  • Martha

   Ik heb het heel lang afgehouden, maar ben uiteindelijk voor de verleiding bezweken. Veel van mijn facebookvrienden spelen en daar zit nu juist de dwang 😉

   Antwoord
 2. Cin

  Jahaaaa, een geweldig spel! Ik ben al een heel eind op weg.

  Antwoord
 3. Jacob Jan

  ik ging spelen, gelukkig kreeg ik een melding dat ik me moest registreren.
  ik heb ooit heel lang zo’n spel gespeeld op een CD rom. was inderdaad verslavend. Steeds nieuwe gadgets en steeds moeilijker.
  PS even streng zijn voor een Neerlandica…. een moeder der spelen betekent volgens mij, dat alle andere spelen daar uit voort komen. Is dat wat je wilde zeggen? meest verslavend, misschien maar daar hoort een andere vergelijking bij. 😉

  Antwoord
  • Martha

   Oe, strenge meester Voerman ;-).
   Candy crush is volgens mij voortgekomen uit Bejeweled en misschien heeft dit spel nog wel een moeder of een oma. Het gaat mij hier meer om de verslaving dan om de familierelatie.
   Maar als ik dat in de titel zet, dan voelt het of ik geen verhaal meer over heb 🙂

   Antwoord
 4. Debbie Peteri

  Een CCS verslaafde in de ontkenningsfase. Hier nog eentje 😉
  Ik had het spel eerst geblokkeerd. Werd gek van al die vragen om levens op FB. Nu vraag ik zelf ook om levens. Ik weet nog goed op welke dag ik ben begonnen. Zaterdagavond 20 april. Inmiddels ben ik op level 345. Dus dat gaat wel aardig 😉
  Uit zelfbescherming (en uit bescherming voor mijn ogen) heb ik het spel alleen op de tablet geïnstalleerd. Ik speel dus alleen als ik thuis ben. Succes! 😀

  Antwoord
  • Martha

   IK ga je gelijk even zoeken 😉

   Antwoord
 5. Helena warger

  Ik krijg die verpakte snoepjes niet voor elkaar.

  Antwoord
  • Martha

   Als je een half vierkant maakt van vijf snoepjes krijg je de verpakte snoepjes. Succes!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest