WhatsApp
Telefoon

De oude mutsen league

door | 04 oktober 2016 | Overige, Persoonlijk | 5 reacties

Afgelopen weekend deed ik mee aan het Europees Kampioenschap Karate. Ik deed mee met het onderdeel kata. Inmiddels doe ik mee in de categorie Masters, ook wel bekend onder de liefkozende naam ‘ouwe mutsen’. We waren met zijn negenen.

Zo’n wedstrijd bestaat uit twee ronden. In de eerste ronde loopt iedereen een verplichte stijlvorm, in de tweede ronde mag je kiezen welke kata je loopt. Een kata is een schijngevecht tegen meerdere tegenstanders, waarbij de bewegingen die je doet in een vastgestelde volgorde worden uitgevoerd. Dit was de eerste kata die ik liep:

In de eerste ronde scoorde ik strak onder gemiddeld. Omdat alleen de eerste zes doorgelaten worden naar de finale, was ik een beetje bang dat ik niet door zou gaan. Mijn score totaal was 20.4 punten. Deze score zorgde ervoor dat ik toch naar de finale mocht. Ik ging door als vijfde.

De oude mutsen slaan terug

De kata die we in de eerste ronde moesten lopen, is een van de langste, zo niet de langste kata, van de zeventien die onze vorm van het karate kent. Gelukkig hadden we wel even tijd om te herstellen voordat we aan de volgende ronde zouden beginnen.
En ik mocht het spits afbijten in de tweede ronde. Dit was de kata die ik liep:

Ik scoorde strak bovengemiddeld. Uiteindelijk scheelde het tussen mij en de nummer 1 maar 0,3 punten en tussen mij en de nummer 2 maar 0,2 punten. Het zit dicht bij elkaar.
Ik werd derde! Net als vorig jaar op het EK in Denemarken. Ik ben nog steeds blij. Ik heb mijn plek verdedigd. Nu op naar het WK in Curacao. Ik zoek nog sponsors, maar ben ook al aan het sparen. En ik wil daar ook gaan wedstrijd vechten. Ik ben alweer in training voor het volgende toernooi.
Derde in de oude mutsen league

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

 1. alimolenaar

  Cool om dat eens te zien, ik had echt werkelijk geen idee. Geweldig hoor

  Antwoord
  • Martha

   Gaaf hé! Wacht maar tot de eerste vechtfilmpjes komen 😉

   Antwoord
 2. Niek

  Wat super om je in actie te zien. En brrrrrrrrr, wat een spanning op het moment dat die vijf met elkaar staan te beraden.
  Nogmaals van harte! En dat je nog lang een oude muts mag zijn.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest