Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

De Yoast giveaway en hoe je ervan af komt

door | 25 februari 2018 | Websites | 0 Reacties

Als je je blogs automatisch deelt met je publiek en je laat de RSS-lezers niet je volledige blog zien, dan zie je de Yoast giveaway voorbij komen. De Yoast giveaway is een stukje tekst dat aangeeft dat je gebruik maakt van de Yoast plugin. Het ziet er zo uit: “The post … (titel van je blog) appeared first on …(titel van je website). Leuk, maar hoe kom je ervan af?

Wat is RSS? RSS betekent Really Simple Syndication. Het is een protocol waarmee een soort verzamelmachine stukken tekst verzamelt die op het internet verschijnen. In een RSS-feed of RSS-lezer kun je nieuwe artikelen van je favoriete blogs laten verschijnen op het moment dat ze verschijnen. Dan hoef je niet al je blogs langs iedere dag om te kijken of er iets nieuws is verschenen. Een bekende RSS-lezer is Feedly. DrsPee schreef al eerder hoe je Feedly moet gebruiken.

Hoe verwijder je de Yoast giveaway?

Een aantal versies eerder van de plugin, kon je de Yoast giveaway nog wel makkelijk vinden. Maar tegenwoordig is het flink ver weg gestopt. Wij gaan je laten zien hoe je dit kunt verwijderen en door een eigen tekst kan vervangen of gewoon weg kunt laten.

1. Ga naar je SEO dashboard

Klik op SEO in het menu aan de linkerkant van je dashboard. Je komt nu in het algemene instellingen scherm. Daar ga je naar het tabblad Functies. Als je dat nog niet had gedaan, schakel je daar de functie Geavanceerde instellingen in. Om deze instelling te vinden, moet je een klein beetje naar beneden scrollen.

 

2. Het aanpassen van de Yoast giveaway


Ga nu naar het menu item Geavanceerd onder SEO. Hier vind je een aantal instellingen: het kruimelpad, de permalinks en de RSS. Ga nu naar het tabblad RSS.

Op deze pagina kun je de tekst instellen die te zien is aan het einde van je via de RSS gedeelde samenvatting. Yoast geeft een aantal shortcodes die je kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld linken naar je volledige blog, alleen het blog wat je gedeeld hebt (handig als je niet je hele blog in de RSS feed opneemt) en nog een aantal mogelijkheden.

Die variabelen kun je in het balkje boven deze tabel invoegen. Je hebt hier twee mogelijkheden: tekst voor je blog en tekst na je blog.

Zo heb ik ervoor gekozen om bovenstaande tekst toe te voegen. Maar je kunt zelf natuurlijk ook flink creatief zijn. Zorg wel dat er in ieder geval iets staat met een link naar je blog als je niet je volledige blog in de RSS-lezer deelt.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest