Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Dikke mensen stinken

door | 05 september 2014 | Gastric Bypass, Overige | 1 reactie

dik

dik

Ik in 2013


Zo, ik heb je aandacht. Helaas het is waar: dikke mensen ruiken niet zo lekker. En vaak hebben we het niet eens door. Dat komt doordat we behoorlijk zweten door al het gewicht dat we met ons meezeulen. Daar krijgen we het warm van en dan gaan we dus zweten. Dat blijft tussen onze huidplooien hangen en oud zweet stinkt nu eenmaal. Daarnaast komt het ook doordat we veel en vet eten: iemand die vroeger aan Montignac deed, at ook veel vet en dat komt uit je poriën zetten.

Hoe je stinken kan voorkomen als je dik bent

Er zijn wel een aantal tips die ik je mee kan geven om het stinken tot een minimum te beperken

  1. Neem altijd en overal deodorant mee naar toe. Hierdoor kunnen we snel even wat spuiten als we merken dat we wat minder fris beginnen te ruiken. Probeer een deo te nemen die niet al te overheersend aanwezig is qua geur, maar wel voldoende maskeert.
  2. Draag zoveel mogelijk niet-synthetische kleding. Polyester en andere synthetische kledingstukken ademen niet. Als we met warm weer een synthetisch of polyester t-shirt aan hebben, dan gaan we sneller zweten. Die kledingstukken ademen niet. Wat wel ademt, is katoen of linnen. Daardoor kan de lichaamswarmte er sneller uit en zal het zweten misschien iets minder zijn.
  3. Ga op tijd van huis voor een afspraak. Dit heeft twee voordelen: we hebben minder stress over te laat komen en minder stress wil zeggen minder zweten, dus minder stinken. We hoeven ook niet te rennen om op tijd te komen, rennen is niet leuk en heel erg zweten, puffen en steunen. Het tweede voordeel is dat we in de toiletten nog even deo (zie tip 1) kunnen gebruiken en wat koud water over onze polsen kunnen laten lopen. Door koud water komt de doorbloeding weer een beetje op gang en koelen we sneller af.
  4. Ga iedere dag douchen. ‘s Ochtends of ‘s avonds maakt niet zoveel uit. Heb je veel last van nachtelijk zweten, dan is ‘s ochtends natuurlijk beter. Vergeet niet om jezelf goed te wassen en afdrogen tussen de huidplooien. Daar blijft ons zweet namelijk makkelijk hangen.
  5. Is het boven de 25 graden? Dan zeggen we al onze afspraken af en gaan we lekker thuis voor de ventilator zitten om onszelf een beetje koel te houden en het zweten zo minimaal mogelijk te houden.

Die laatste tip is natuurlijk een beetje gekkigheid: we kunnen niet altijd onze afspraken afzeggen, maar met bovenstaande tips moeten wij voluptueuzen elkaar een beetje steunen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest