Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Een gegeven compliment – 100 blogs – dag 54

door | 25 juli 2018 | Persoonlijk | 0 Reacties

jess-watters-479812-unsplash

Ik ben best wel van de complimenten geven. De meeste mensen weten vaak alleen niet hoe ze een compliment moeten ontvangen. “Wat moet ik dan zeggen?” Zie een compliment als een cadeautje. Daar kun je twee dingen mee doen.

Je kunt het cadeautje aanpakken en neerzetten, er verder niets mee doen. En je kunt het cadeautje aannemen en uitpakken. In beide gevallen zeg je “Dank je wel” tegen de gever. Welke cadeaus heb ik gegeven?
Ik zit tegenwoordig in de sandwich business: ik geef een compliment, ik geef opbouwende kritiek en daarna nog een compliment. Vaak gaat dat over hoe een stukje van een van mijn cliënten is geschreven. Een zin die wat beter kan, een plot die wat beter kan. Het is allemaal een kwestie van complimenten en feedback. Het leukste compliment om te geven, is het compliment dat niet verwacht wordt. “Dat is een spannende plottwist! Niet verwacht.”

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest