WhatsApp
Telefoon

Eenzaam deze kerst?

door | 25 december 2013 | Bloggen, Overige | 4 reacties

kerst, kerstman

Soms word je ineens enorm met je neus op de feiten gedrukt door een blog dat je leest. In dit geval was de eye-opener het blog van Elja van gisteren. Kort samengevat zegt Elja dat kerst is wat jij ervan maakt en dat het niet is wat de commercie ervan wil maken of wat van buitenaf wordt opgelegd. Elja maakt hier een mooi onderscheid tussen Kerst van de retail en kerst van je hart. Met een mooi spel tussen de hoofdletter en de kleine letter.
Vandaag ben ik bij mijn zusje en zwager en mijn drie fantastisch lieve nichtjes, samen met mijn moeder. Morgen ben ik samen met mijn moeder. Familie is belangrijk.
Toch kan ik me met dit soort dagen heel eenzaam voelen, ondanks dat ik met de mensen ben van wie ik houd. En dat komt voornamelijk doordat ik een maatje mis met wie ik mijn gevoel kan delen.

Mijn Kerst wordt kerst

Wat is dan de eye-opener? Dat is het feit dat mijn eenzaamheid misschien wel opgelegd is door de commercie, de marketingmanagers die van Kerst een feest maken met gezellig samenzijn en het verplichte volvreten.
Elja heeft gelijk. Ik ga het nog een keer schrijven, om het mezelf in te prenten:

Elja heeft gelijk!!!

Ik ga gewoon genieten van de kleine letter en mijn eigen plan trekken. Veel eten kan ik toch niet, dus ik ga het op andere manieren gezellig maken voor mezelf. Dikke vinger voor al die marketingmanagers die van kerst Kerst gemaakt hebben!
Rest mij jullie nog een super kerst te wensen. Fijne feestdagen aan al mijn lezers en dank je wel voor jullie bezoek aan mijn online huisje dit jaar! Ik hoop jullie hier nog vaak te mogen begroeten. ♥

kerst, kerstman

Fijne kerstdagen!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. Elja

  Fijne kerst Martha! (Hier moet zo’n hartje maar ik weet niet hoe ik dat moet maken) 🙂 X

  Antwoord
 2. Liesbeth.

  That’s the spirit!
  Ik deel je gevoel al heel lang, heb ieder jaar weer tegen de kerstdagen opgezien. Voelde me altijd zielig terwijl ik dat absoluut niet ben. Zielig, omdat alles en iedereen uitstraalt dat je zielig bent als je niet met minimaal een modaal gezin onder de boom zit. En of je wilt of niet, het gevoel wordt door je strot geduwd en neemt bezit van je. Kerstmis? Nee, Kerstlukt – het moet niet gekker worden.
  Sinds twee jaar is het over en laat ik me niet meer gek maken. Dat ik daar eerst zestig voor moest worden… Jij ben t er eerder achter, complimentent!
  Hele fijne kerstdagen!!

  Antwoord
 3. Anna

  Fijne Kerstdagen enne je zal mij in ieder geval nog dikwijls in jouw bloghuisje tegenkomen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest