Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Fotograaf Zoetermeer actief bedreigd?

door | 24 december 2012 | Overige, Persoonlijk | 1 reactie

Vandaag ben ik de hele dag op stap geweest voor Zoetermeer Actief, de website van vrienden van mij die het nieuws en de activiteiten in Zoetermeer verslaan.

Meer rietsigaren

Rietsigaren


Voor een nieuw project hielp ik mee om verschillende plekjes in Zoetermeer op de foto te zetten. Dat verliep voorspoedig: navigatie aan, fototoestel mee en mooie foto’s maken van leuke Zoetermeerse plekjes. Ik kwam erachter dat er echt mooie stukjes Zoetermeer zijn in deze forenzenstad.
Totdat er bij een klein straatje ineens een meneer met koekenpan naar buiten kwam die iets aan mijn collega-fotograaf vroeg. Ik stond er ver vandaan dus ik kon het gesprek niet verstaan, maar die koekenpan zag er best dreigend uit. Op mijn dooie akkertje wandelde ik richting de man en mijn mede-fotograaf om eens te zien wat er zich daar afspeelde. Toen ik aankwam, was de man al weer vertrokken. Mijn collega vertelde het volgende:

 Zoetermeer actief reporter Mark Neijssel is tijdens het fotograferen belaagd door een man met een koekenpan. Volgens ooggetuigen zat er vet in de pan en rook het er naar dat er net gehaktballen in klaargemaakt waren.
De man, 186 cm, blanke huidskleur en wit T-shirt en rond de 50 jaar, bleek door zijn moeder op de fotograaf af gestuurd te zijn om op opdringerige toon te vragen wat hij aan het doen was in hun straat. De moeder, riep vanuit de woning dat de fotograaf zich moest legitimeren.
Door vriendelijk, doch duidelijk te zeggen wat hij aan het doen was, werd het gevaar afgewend. Het is echter nog onduidelijk waarom de fotograaf straatnaambordjes aan het kieken was. Mogelijk heeft dit iets te maken met een vernieuwing op de site Zoetermeer actief.

Gelukkig is er niets gebeurd en hoefde er geen politie bij te komen. De fotograaf is zonder kleerscheuren of vetspatten weggekomen. Ook zijn witte persjasje hoefde niet in de was gedaan te worden.
Dit zijn enkele foto’s die ik gemaakt heb:

Grote boom in Seghwaert

Grote boom in Seghwaert


Molen de Hoop in het oude Dorp

Molen de Hoop in het oude Dorp


 
 
 
 
 
 
 
Rietsigaren in Seghwaert

Rietsigaren in Seghwaert


Opgang Mandelabrug

Opgang Mandelabrug

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Mark

    Voor sommige heeft Zoetermeer nog steeds het imago van slaapstad. Maar dit is toch een mooi voorbeeld hoe een dorpse gewoonte (slaan met de koekenpan) soepel doorsijpelt naar urban straatgeweld. Was ik in de veronderstelling dat hangjongeren in Palenstein gevaarlijk waren…. nu weten we beter: Gorzenveld, een klein maar O zo gevaarlijk straatje!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest