Hosting en domeinnaam tegen betaalbare hostingtarieven

Kies je hosting en domeinnaam voor je website.

Over hosting en domeinen

Hosting voor je website

Als je een website wil hebben, dan is het belangrijk dat je website ook online komt op het internet. Daarvoor heb je website hosting nodig.

Wat is webhosting?

Hosting kun je vergelijken met een hotelkamer. Een volledig lege hotelkamer waar nog niets te zien is. Alleen vier wanden, een plafond en een vloer. Als je daar dan WordPress in (laat) installeren dan kun je dat zien als het aanleggen van de bekabeling. De inrichting van je website is de aankleding van je hotelkamer. Die hotelkamer staat natuurlijk aan een straat. Die straat kun je vergelijken met je domeinnaam. Het huren van de hotelkamer is je hosting.

Je huurt dus eigenlijk een stukje ruimte op de harde schijf van een computer (een server) die in verbinding staat met het internet en dag en nacht die verbinding maakt, zodat je website ook altijd online blijft.

Verschil tussen hosting en domeinnaam

Webhosting is alleen het pakket waar de bestanden van je website staan. Daarnaast heb je nog een domeinnaam nodig. Dit wordt ook wel een URL genoemd. URL staat voor Uniform Resource Locator. Een ‘bronnenzoeker’ dus!

Een domeinnaam is onder meer opgebouwd uit een toplevel domein (tld) en secondlevel domein. In DrsPee.nl is nl het toplevel domein en DrsPee is het secondlevel domein. De domeinnaam is een vertaling van het cijfermatige adres (IP-adres) waar je website te vinden is. Dat IP-adres is gekoppeld aan de server waar je webhosting te vinden is.

Hosting bij Internetbureau DrsPee

Wil je ook een hostingpartij waar jij geen nummer bent en waar je persoonlijk te woord wordt gestaan door een echt mens tegen betaalbare hostingtarieven? Scroll dan even verder en bestel je hosting hier!

“Met al mijn vragen over hosting kan ik bij Martha terecht: of ik nou een nieuwe url wil vastleggen of een melding krijg die ik niet snap… Martha denkt met me mee en gaat in de actiestand.”

Nanneke van Drunen

NannekevanDrunen.nl

Hostingtarieven en domeinnamen

Jouw website op het internet tegen betaalbare hostingtarieven met een persoonlijke aanpak. Je bent geen nummer en kunt me bereiken via WhatsApp, e-mail en telefoon!

Prijzen zijn exclusief BTW. Meer nodig? Neem contact op

Recent werk

De laatste nieuwe websites die ik heb gemaakt.

Kuiper Keukens website door Internetbureau DrsPee

Kuiper Keukens

By Jua website door Internetbureau DrsPee

byJua

Adomed website door Internetbureau DrsPee

Adomed

Gastouderopvang 't Voserfje

Tijd voor een nieuwe website?

Vul het contactformulier hiernaast in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

×

Klik op de foto om WhatsApp te openen op je mobiel of computer en stuur mij een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?