WhatsApp
Telefoon

Joggingbroek en slobbertrui

door | 30 april 2013 | Overige, Persoonlijk | 4 reacties

Wat een mooie dag vandaag! Niet alleen heb ik lekker vrijwillig gewerkt voor ZoetermeerActief, maar ook heb ik kunnen genieten van de abdicatieceremonie en de inhuldiging.

Gisteravond keek ik nog even naar de afscheidsrede van toen nog koningin Beatrix. Dat vond ik best mooi en emotioneel, zeker toen ze prins Claus noemde als de beste keuze van haar leven. Wat vind ik het jammer dat ze niet samen met hem van haar welverdiende rust kan genieten.
Ik realiseerde me toen dat Willem-Alexander het derde staatshoofd is tijdens mijn leven: ik ben van 1977 dus onbewust heb ik Juliana nog meegemaakt, dan Beatrix en nu dus de nieuwe koning. Voor sommige mensen, die van voor 1948 zijn is dit het vierde staatshoofd al. Bijzonder blijft het mijns inziens wel.
Wat zagen Maxima en haar drie dochters er trouwens mooi uit in hun blauwe jurken!
Bij de inhuldiging vond ik het mooiste dat de nieuwe koning zijn moeder uitvoerig bedankte voor haar steun en wijsheid. Dat was de eerste keer dat ik Beatrix het een beetje moeilijk zag hebben. Maar op en top een staatshoofd in ruste bleef zij zakelijk. Daarom heb ik maar een traantje voor haar gelaten.
Graag wil ik afsluiten met een bedankje voor prinses Beatrix. Wat fijn dat u onze koningin bent geweest. Dank U wel. Ik hoop dat U morgen en de rest van de week lekker in een joggingbroek en een slobbertrui op de bank gaat zitten genieten van Uw vrijheid.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. Carel

  Mag ik even protesteren? Dat is wel het ergste dat je onze senioren kunt aandoen, lekker op de bank gaan zitten. Gewoon mee blijven doen, bijvoorbeeld in het verenigingsleven of vrijwilligerswerk elders, daar is iedereen bij gebaat. Achter de geraniums is niet meer van deze tijd.

  Antwoord
  • Martha

   Ik snap je punt. Die joggingbroek en slobbertrui is voor deze week. Wie zegt dat ze volgende week niet inderdaad lekker vrijwilligerswerk gaat doen of het verenigingsleven in gaat? Het was zeker niet de bedoeling om haar achter de geraniums te zetten.
   Ik denk dat ze lekker gaat paardrijden of schilderen of zo. 🙂

   Antwoord
 2. Linda Kwakernaat

  Wij hebben ook gekeken
  Af en toe
  We zijn best veel buiten geweest,
  ‘s-Avonds vond ik het leukste!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest