WhatsApp
Telefoon

Kwetsbaarheid ~ #WOT deel 12

door | 22 maart 2018 | WOT | 3 reacties

De kwetsbaarheid van een kuikentje

Kwetsbaarheid ~ 1) Broosheid 2) Brosheid 3) Fragiliteit 4) Gevoeligheid 5) Teergevoeligheid 6) Teerhartigheid 7) Teerheid 8) Vulnerabiliteit 9) Zwakheid


Ik kijk een talk van Brene Brown. Over mensen die kritiek hebben en waarom die niet zouden moeten tellen in je leven. Zowel zakelijk als privé. Brown vertelt dat je mensen om je heen moet verzamelen die bij wijze van spreke je haar vasthouden als je op de wc aan het kotsen bent. Niet die vreemdeling in het winkelcentrum. Zij vertelt het wel beter, dus als je twintig minuten hebt, kijk dan even:

Het gaat uiteindelijk om kwetsbaarheid.

Hoe kwetsbaar durf je jezelf op te stellen? Op mijn blog doe ik dat al. Maar dat is relatief veilig. Ik zie niet wie het leest, ik zie niet wie jij bent. Dus dan is het makkelijk om kwetsbaarheid te tonen. Maar in een groep mensen, die je aan moet kijken en die je minder kent, dat is scary shit!
En toch deed ik dat vandaag. Ik stelde me kwetsbaar op, door te vertellen dat ik mijn bedrijf aan het omvormen ben en dat ik testklanten zoek voor wat ik wil gaan doen. Ik kreeg prachtige reacties, mensen kwamen naar me toe en ik kreeg allemaal tips van mensen die ik zou moeten bellen en mensen die misschien wel iemand wisten enzovoort enzovoort. Maar het mooiste van allemaal: ik krijg er misschien zelfs een betalende klant uit! Ik ben trots op mezelf! Uit mijn comfortzone en in de arena met een mooi resultaat.
Durf jij je kwetsbaarheid te tonen? Hoe ga jij om met mensen die zich kwetsbaar opstellen? Heeft het jou al eens iets opgeleverd? Ik ben heel nieuwsgierig hoe jij over kwetsbaarheid denkt. Schrijf je mee?
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: unsplash-logoRay Hennessy

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest