WhatsApp
Telefoon

Kwijt ~ #WOT deel 5

door | 01 februari 2018 | WOT | 7 reacties

Ben jij ook altijd alles kwijt?

Kwijt ~ 1) Bijster 2) Foetsie 3) Niet meer in het bezit van 4) Niet te vinden 5) Onvindbaar 6) Poter 7) Spoorloos 8) Verdwaald 9) Verloren 10) Verloren hebbend 11) Vermist 12) Weg 13) Weg of zoek 14) Zoek 15) Zoek of weg


Op het moment van schrijven heerst er grote paniek in DrsPee HQ: ik ben het snoer van mijn laptop kwijt. En aangezien het midden in de nacht is, kan ik niet even appen naar mijn maatje, waar ik vandaag de hele dag heb gewerkt om te vragen of mijn snoer soms bij hem ligt.
De tweede mogelijkheid is dat hij in de auto uit mijn tas is gevallen, maar het is nog steeds kwart over een ‘s nachts en echt zin om naar buiten te gaan op dit tijdstip heb ik niet. De kans is groter dat hij daar ligt, omdat ik zeker weet dat ik in de auto nog iets uit mijn tas heb gepakt. Ik zal het morgen wel zien. Hoop ik.

Snoertje kwijt gebeurt me vaker

Ik ben nogal chaotisch van aard en als mijn hoofd niet vast zat… Nou ja, het gevolg is genoeglijk bekend denk ik. Want wie zijn hoofd niet gebruikt, moet zijn benen gebruiken. Ik snap niet dat ik nog niet graatmager ben. Haha.
Bij dit woord moet ik ook altijd denken aan een liedje van ik meen Brigitte Kaandorp: “Ik ben ‘m kwijt, ik ben ‘m kwijt, ik ben ‘m kwijt.”

Iets kwijtraken gebeurt me dus best vaak. Mijn moeder is dan altijd mijn laatste redding. Haar geijkte vraag: “Waar had je hem het laatst?” kan ik natuurlijk dromen. De vraag helpt wel, maar niet om tien voor half twee ‘s nachts, als je al met natte haartjes in je bedje ligt. Morgenochtend na de koffie maar even kijken in de auto en mijn maatje appen.
Raak jij vaak dingen kwijt? Hoe vind je ze dan terug en heb jij dan ook grote paniek? Of ben je de kalmte in eigen persoon en ga je rustig al je gangen na? Heb je tips misschien voor deze chaoot? Ik lees het weer graag!
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: unsplash.com

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

7 Reacties

  1. Harme van Kamp

    Ik raak bijzonder weinig kwijt en hoef dus ook (bijna) nooit iets te zoeken. Ik heb mezelf aangeleerd alles dat ik gebruik (vooral portemonnee en sleutels!) op een vaste plaats te leggen. En dat altijd te doen. Voila!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest