Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

De meest recente aankoop en #50books vraag 36

door | 03 september 2017 | 50books 2017 | 4 reacties

sorteren op boeien of niet?

Ik begrijp dat uit de reacties op mijn vorige vraag, dat sommige boekbloggers af en toe een beetje moeite hebben met linkjes naar Bol. Ik heb er nooit geheimzinnig over gedaan dat Bol zo af en toe een beetje bijdraagt aan het voortbestaan van deze website, maar ik dacht ik wil er toch even wat over zeggen. Dat heb ik nu dus gedaan: ik kan verder met het samenvatten van jullie bijdragen van de afgelopen week. De vraag was: wat is je meest recente aankoop in een echte boekhandel?

Svanhild reageerde dat zij Vi var familien Mulvaney het meest recent heeft aangeschaft. Svanhild is van oorsprong Noorse, dus het is niet gek dat zij boeken in die taal koopt. Nu vraag ik me af of zij de boeken leest in het Norsk of in het Nynorsk. Maar dat is een ander verhaal. Het boek is niet in het Nederlands vertaald; de originele titel is We were the Mulvaneys.
[bol_product_links block_id=”bol_59ab0b9b17156_selected-products” products=”1001004001236618,9200000033157975″ name=”50books36″ sub_id=”” link_color=”AD232C” subtitle_color=”683C26″ pricetype_color=”EF9B4B” price_color=”AD232C” deliverytime_color=”683C26″ background_color=”FFFFFF” border_color=”683C26″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Sue van Boekenz schrijft dat zij vooral boeken haalt bij de kringloop en de bibliotheek. Helaas schrijft ze niet welke boeken dat zijn geweest. Voor mij is een kringloopwinkel zodra hij boeken verkoopt, ook een soort boekenwinkel. Misschien wil Sue nog wel melden welk boek zij voor het laatst gehaald heeft uit de kringloop of bibliotheek. Daar ben ik nog steeds nieuwsgierig naar.

Niet één recente aankoop

Chantal deed ook weer mee, wat ik enorm leuk vind. Chantal is in Breda voor de Hebban Team dag in de Grand Theatre Boekhandel geweest. En zo’n mooie boekhandel (Raymond, ben jij daar al geweest voor je boekenplog?) nodigt uit tot kopen. Zij kocht daar maar liefst drie boeken: Het houden van mannen van Myrthe van der Meer, Peachez van Ilja Leonard Pfeijffer en Fuzzie van Hanna Bervoets. Benieuwd wat zij van de andere twee boeken vindt, het eerste heeft ze al gerecenseerd. Ik wilde het boek direct via Kobo plus downloaden. Maar helaas, hij zit er niet bij.
[bol_product_links block_id=”bol_59ab0f745ebeb_selected-products” products=”9200000072453224,9200000072475841″ name=”50books36″ sub_id=”” link_color=”AD232C” subtitle_color=”683C26″ pricetype_color=”EF9B4B” price_color=”AD232C” deliverytime_color=”683C26″ background_color=”FFFFFF” border_color=”683C26″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
En ook Niek deed mee door haar meest recente aankoop te delen. En hoe kan het ook anders dat boekbloggers elkaar beïnvloeden! Dankzij Lalagè kocht Niek de dichtbundel ‘s Middags zwem ik in de Noordzee van Wim Brands. Ze moet hem nog lezen, maar heeft al even aan de vulling van de bladspiegel gesnuffeld. En ook zij zal er een recensie over schrijven. Ik ben benieuwd!
[bol_product_links block_id=”bol_59ab17aab9e3c_selected-products” products=”9200000029979166″ name=”50books36″ sub_id=”” link_color=”AD232C” subtitle_color=”683C26″ pricetype_color=”EF9B4B” price_color=”AD232C” deliverytime_color=”683C26″ background_color=”FFFFFF” border_color=”683C26″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Vraag 36 is opgekomen doordat ik in De Kler was

In Zoetermeer is Boekhandel Haasbeek overgenomen door De Kler. Het maakt eigenlijk niets uit: de indeling van de winkel is hetzelfde. Er staat alleen een ander naampje op de pui. Ik liep er doorheen en ging onverrichterzake de winkel weer uit. Niek had een mening:


Hoe durf ik zonder een boek te kopen de winkel te verlaten? Ik heb het Kobo plus abonnement van Bol.com. Om te testen of ik dat tientje per maand eruit lees. Dus ik mag van mijzelf even geen boeken meer kopen. Maar ik mis het wel een beetje: de geur van vers papier, met inkt. Het gewicht van een paperback in mijn handen…
Ik vertrok echter wel met inspiratie voor de vraag van deze week. In de boekhandel lag op een tafel een top tien van bestsellers. Het waren flink wat geijkte boeken: Simone van der Vlugt, Esther Verhoef, Tommy Wieringa. Maar nu mag jij bepalen!

Welke drie boeken moeten volgens jou op nummer 1, 2 en 3 liggen in de boekenwinkels?

Probeer dit dan te beperken tot boeken die je dit jaar gelezen hebt. Ze hoeven niet dit jaar te zijn uitgekomen. Voor mij staat bijvoorbeeld Het onhandige kind van Alexandre Seurat op nummer één. Zie mijn recensie. Op nummer twee staat De cirkel van Dave Eggers, die ik ook reviewde. En op drie het boek Noodweer van Marijke Schermer. Ook dit boek recenseerde ik.
Welke boeken liggen bij jou op 1, 2 en 3? Ik ben weer nieuwsgierig naar jouw top 3!
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. 
In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

  1. Raymond

    Ik heb Grand Theatre op mijn lijst gezet van te bezoeken boekhandels, dank voor de tip 🙂

    Antwoord
  2. JannieTr

    Ter verduidelijking: ik heb er totaal geen moeite mee dat je wat bijverdient met bol.com reclame. En goed dat je daar ook open over bent. Ik wil alleen liever niet dat mijn antwoorden op de #50books vragen daarvoor gebruikt gaan worden. Daarom sla ik vragen als deze dan ook maar liever over.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest