Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Meter ~ #WOT deel 16

door | 19 april 2018 | WOT | 3 reacties

De eerste meter gemaakt van messing uit 1796

Meter ~ 1) Afstand 2) Afstand van 100 cm 3) Afstandsmaat 4) Bepaald aantal 5) Bepaalde lengtemaat 6) Deel van een auto 7) Doopfiguur 8) Doopgetuige 9) Doopmoe 10) Doopmoeder 11) Eenheid van lengte 12) Eenheid van maat 13) Engelse lengtemaat 14) Gereedschap 15) Gereedschap van een timmerman 16) Getuige bij doop 17) Geijkt apparaat


Sinds vandaag heb ik een slimme meter. Dit slimme geval stuurt mijn meterstanden automatisch door naar Stedin, het elektriciteitsbedrijf hier in de regio. Volgens de brief zou het een uur duren voor ze klaar waren, maar met twintig minuten was het gepiept. Meters erop en een korte uitleg erbij. Klaar. En ze waren weer weg.
Ik bied die mannen dan altijd een kopje koffie aan. Gewoon uit gastvrijheid en omdat ik weet dat ze soms de hele ochtend aan het werk zijn, zonder ook maar iets aangeboden te krijgen. Bij sommige mensen mogen ze niet eens even van het toilet gebruik maken! Echt te bizar.
Een van de heren kwam zijn kopje netjes terugbrengen naar de keuken. En toen zag hij mijn prijzenkast staan. Hij keek ernaar en toen naar mij. Dat had hij niet gedacht! Op slag was hij stil. Zijn collega’s vonden dat gek dus ze vroegen wat er was. “Mevrouw heeft wat prijzen,” zei hij. “In wado. Wat is dat?”
“Dat is semi-contact karate.”
“O, kunt u mijn hoofd raken?”
“Ja.”
“Doe is.”
“Nee.”
Zijn collega lachte: “Dat is een echte vechtsporter,” zei hij.

De meter is geïnstalleerd

Nog even een gezellig praatje. En het is hier nu weer helemaal stil. Lekker rustig hoor. En ik hoef nooit meer om te kijken naar de standen van de meter. Alleen om de jaarnota te controleren.
O en alles is netjes afgedicht en de schroefdraad is goed. Het is namelijk een nieuwe meter. Ik heb gecheckt.
Hoe is het met jouw meter? Is die ook slim? Of heb jij een heel ander idee van een meter? Misschien wel de eerste officiële die in Parijs wordt bewaard, die nu niet meer de officiële meter is.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: Door De eerste van messing gemaakte meter uit 1796 CC BY-SA 3.0, Link

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest