Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Review: Een schat aan liefde in je relatie

door | 04 maart 2015 | Boeken, Overige | 0 Reacties

covereenschataanliefde-2

Een schat aan liefde in je relatie - coverMarthe van der Noordaa schreef het boek Een schat aan liefde in je relatie. Zij geeft lezingen over de liefde en begeleidt koppels in hun relatie. Voor Not Just Any Book mocht ik dit boek lezen. Het voldeed niet aan mijn verwachtingen.
En dat is positief. Ik verwachtte een boek vol blabla over dat je lief moet zijn voor elkaar en dat je veel voor elkaar moet overhebben. Dat je als vrouw niet moet zeuren en als man een beetje rekening moet houden met haar grillen en kuren. Maar niets van dat alles!
Gelukkig.
Van der Noordaa laat zien in welke drie fases je relatie kan terechtkomen en dat iedere fase haar eigen uitdagingen kent. Zij noemt dit de drie schatten van je liefdesrelatie: de ontmoeting, de leerweg en het mysterie van de liefde.
Deze drie schatten zijn weer onderverdeeld in een aantal hoofdstukken die beschrijven hoe je je relatie goed houdt. Het komt er mijns inziens op neer dat je vooral moet blijven communiceren en niet moet verslappen. Want waarom zou je het slechtste van jezelf laten zien aan je partner na verloop van tijd? Als je steeds het beste van jezelf laat zien, kun je elkaar verrijken op je eigen unieke leerweg (oke, hier werd het een beetje zweverig).
Soms vond ik ook dat metaforen een beetje ver werden doorgetrokken. Het slijpen van de ruwe diamant (deel 3 van het tweede deel) kwam in allerlei vormen telkens terug en dat werd wat storend.
Het boek werd ook doorspekt met verhalen uit de coachingspraktijk van Marthe van der Noordaa. Daarnaast gebruikte ze zwart-wit foto’s van Erna Kuik en prachitge liefdesgedichten van verschillende schrijvers. Dit maakte het verhaal erg licht leesbaar en de moeite waard.
Een van de liefdesgedichten uit het boek die mij heeft aangegrepen:

Op zoek naar liefde
Een ongekende passie
heeft bezit van mij genomen.
Mijn hart is veranderd in een vogel
die de hemel afzoekt.
Elk deel van mij
wil zich in een andere richting bewegen.
Is het werkelijk zo
dat degene van wie ik hou
overal is?
Rumi Liefdesgedichten

Conclusie over dit boekje vol liefde

Het is een positief boek over welke mooie uitdagingen je kunt tegenkomen in je liefdesrelatie, vol met tips en praktijkvoorbeelden die je helpen om die allereerste liefdesvonk weer te laten opvlammen als je denkt dat het vuur gedoofd is.
Door het lezen van dit boek ben ik als verstokte vrijgezel, met meer passie voor de jacht dan voor de vangst, toch een beetje omgedraaid. Misschien is de vangst behouden wel net zo leuk en uitdagend als de eerste liefdesontmoeting!
Van de achterflap:

In Een schat aan Liefde vertelt Marthe van der Noordaa over de schoonheid en mystiek van de liefdesrelaties, over hoezeer de liefde je leven glans kan geven en doen schitteren. Er is veel te zeggen over de moeite en worsteling in de een relatie, maar in dit boek staat de rijkdom op de voorgrond.
De schat aan liefde die in de maalstroom van het dagelijks leven ver weg en soms verloren lijkt, maar die onder alles aanwezig blijft, klaar om opgedelfd te worden.
Op haar kenmerkende wijze – concreet, diepgaand en persoonlijk – beschrijft Marthe van der Noordaa de schatten van de liefdesrelatie, waarmee je je relatie tot volle bloei kunt brengen: de vonk van de eerste ontmoeting, de leerweg van de relatie en tot slot het mysterie van de liefde.

[bol_product_links block_id=”bol_54f6eecd5f0a5_selected-products” products=”9200000035871122″ name=”notjustanybook” sub_id=”schataanliefde” link_color=”EA2C4D” subtitle_color=”F98738″ pricetype_color=”590805″ price_color=”EA2C4D” deliverytime_color=”590805″ background_color=”F4F1ED” border_color=”E5D3A9″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Dit is mijn negentiende boekrecensie voor Not just any book. Ik heb dit boek gratis gekregen, maar dat heeft in geen enkel opzicht mijn mening over het boek beïnvloed. De link naar het boek is een affiliate link. Dat betekent dat ik een beetje geld krijg als jij dit boek of een ander koopt.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - Een verstokte vrijgezel aan de relatie? http://t.co/oU3MhERbeL #eenschataanliefde @marthevdnoordaa @Itip1
  2. @MarthevdNoordaa - mooie conclusie van @drspee: misschien is de vangst behouden wel net zo leuk als de eerste liefdesontmoeting: http://t.co/vvj584YgIY
  3. #50books vraag 22: memorabele boeken - Martha blogt privé - […] Het boek dat me het meeste is bijgebleven de laatste tijd is geen fictie, maar een boek over de…
  4. #50books vraag 22: memorabele boeken - Martha blogt priv√© - […] Het boek dat me het meeste is bijgebleven de laatste tijd is geen fictie, maar een boek over de…
  5. 50books vraag 34: de mooiste cover » Tekstbureau DrsPee - […] mijn non-fictie boeken kies ik voor Een schat aan liefde in je relatie want dat boek heeft mij diepere inzichten verschaft.…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest