Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Review: Het labyrint van Sigge Eklund

door | 15 december 2014 | Boeken, Overige | 0 Reacties

Het labyrint, boekomslag

Van de achterflap:

Vier volwassenen, één ontvoerd meisje.
Maak kennis met Åsa, de wanhopige moeder die alles doet om haar verdwenen kind te vinden, en Martin, de overspelige echtgenoot, tevens hoofdverdachte. Voor collega Tom is Martin een held, hij doet alles om in diens gunst te komen. En hoe past Katja, de schoolverpleegkundige, in dit verhaal?
Het labyrint is een puzzel vanuit vier perspectieven die stukje bij beetje onthult hoe het vier mensen vergaat uit de meest nabije omgeving van de grote afwezige: het spoorloos verdwenen meisje zelf.

Dit boek is een labyrint. De vier mensen, de vier hoeken van het labyrint, werken naar het midden toe. Naar de ontknoping, de oplossing van het doolhof. Dat doet moeder Åsa letterlijk. Ze loopt theorieën door in haar hoofd en loopt ze soms letterlijk na over straat. Tot ze het gevoel kwijtraakt en dood loopt. Dan moet ze weer terug naar haar hoek en opnieuw beginnen.
Ik moest vooral heel erg denken aan het in Portugal verdwenen meisje Madeleine McCann, die ook verdween terwijl haar ouders in een restaurant aan het eten waren. Ik vraag me af of de schrijver het boek op dit gegeven heeft gebaseerd. Zelfs de naam van het verdwenen meisje in het boek, Magda, lijkt op Maddy, zoals het Engelse meisje liefkozend genoemd werd.
Het boek is vlot geschreven, je vliegt er door heen. En toch is één zin mij bijgebleven, eentje die mij profetisch lijkt. Het is de zin die een van Åsa’s psychologiehoogleraren tegen haar zei:

Pas door het herinneren en onder woorden brengen van de doorstane onrechtvaardigheden en het rouwen erom, kun je een eind maken aan het dwangmatig opnieuw manifesteren ervan.

Meer durf ik eigenlijk niet te zeggen, vanwege de spoileralert. Ik denk dat je dit boek echt moet lezen als je houdt van puzzels.
Als je mijn mening wil weten over boeken die in de titel het woord labyrint hebben, kijk dan even hier.
Sigge Eklund: Het labyrint. Meridiaan Uitgevers, Amsterdam. 2014. 336 pagina’s.
[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000030929865″ name=”epdvl” sub_id=”eklund” link_color=”EA2C4D” subtitle_color=”F98738″ pricetype_color=”590805″ price_color=”EA2C4D” deliverytime_color=”590805″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Hier kun je meer recensies lezen over dit boek.
Dit is mijn zestiende boekrecensie in het kader van ‘Een perfecte dag voor literatuur‘, georganiseerd door Cathelijne Esser van Not just any book. Ik heb dit boek gratis gekregen, maar dat heeft in geen enkel opzicht mijn mening over het boek beïnvloed. De link naar het boek is een affiliate link. Dat betekent dat ik een beetje geld krijg als jij dit boek of een ander koopt.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - Review: Het labyrint van Sigge Eklund http://t.co/nJyYxcJO7f cc @notjustanybook Dolen door theorieeën
  2. @NotJustAnyBook - RT @drspee: Review: Het labyrint van Sigge Eklund http://t.co/k0gvbIOqo8 Dolen door theorieeën cc @MeridiaanBoeken

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest