Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Spreekwoord 28: wolken

door | 11 juli 2017 | Spreekwoorden 2017 | 0 Reacties

achter de wolken schijnt de zon

Een strakblauwe hemel en een koperen ploert. Geen wolkje aan de lucht. Die zomerdagen van weleer die je je herinnert als jong meisje toen alles nog goed was en je alleen maar op tijd thuis hoefde te zijn voor het eten. Dat is hoe ik mij sommige zomers herinner. Voor dat er wolken voor mijn zon schoven.

Daar heb ik al vaker over geschreven, over die wolk. Dus dat ga ik hier niet doen. Want achter de wolken schijnt altijd de zon. Hoe slecht het er ook voor staat, het gaat voorbij en dan wordt het allemaal beter.

Achter de wolken schijnt de zon

In het Engels vind ik dit spreekwoord eigenlijk mooier: every cloud has a silver lining. Beide zijn waar. De zon gaat niet uit. Het is geen kaars die uitwappert als er een wolk voor schuift.
En dat is ook wat het spreekwoord zeggen wil: als er iets vervelends gebeurt, dan is dat niet leuk, maar het gaat voorbij, het wordt echt beter. En dan is er straks geen wolkje meer aan de lucht. Dan kun je weer genieten van de strakblauwe hemel en de koperen ploert die je een mooi kleurtje geeft.
Zo af en toe is er nog wat sluierbewolking, maar ook die wolken zullen uiteindelijk wel verdwijnen.
Iedere dinsdag geeft Carel de Mari op zijn blog een woord op waarmee je een spreekwoord kunt bespreken. Iedereen kan altijd meedoen. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Plaats een link onder het blog van Carel en lees daar ook de andere bijdragen.
Plaatje: Emilia Syldatk

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest