WhatsApp
Telefoon

Spreekwoorden 29: werk

door | 22 juli 2016 | Overige, Spreekwoorden 2016 | 2 reacties

eerst koffie, dan werk

Een goed begin is het halve werk. Maar wat als je nou niet goed begint? Dan is dat halve werk ook de moeite niet. Half werk leveren wordt sowieso al niet op prijs gesteld. Dat wil namelijk niemand van je afnemen. Lever je goede dingen dan, dan herkent men de meester. Dus je kunt maar beter je best doen.

eerst koffie, dan werkEr is dus werk aan de winkel. Met schrijven is het eender: je moet soms maar gewoon beginnen om tot een eind te komen. Waar dat einde dan ook zijn mag. Want: zonder werk geen honing. Maar wat als je geen zin hebt om te werken?

Dan doet de morgen het werk

Niet echt natuurlijk, maar het geeft aan dat je beter je klussen in de ochtend kunt doen, omdat je dan nog fris bent. Tenminste, sommige mensen. Van een van mijn opdrachtgevers krijg ik soms om zeven uur al mailtjes. Ik draai me dan nog een kwartiertje om. ‘s Ochtends ga ik voorzichtig te werk: ik ben geen ochtendmens en alles wat ik dan zeg, kan wat rottig uit mijn strotje komen. Dus voor ik bergen werk verzet, wil ik eerst graag koffie.
Mijn piekpunt ligt vooral in de middag en de avond. Dus laat mij ‘s morgens vooral maar eerst een beetje wakker worden. En als ik dan de meidoorn op het werk zet, dan kun je pareltjes verwachten. Gewoon omdat ik er werk van gemaakt heb.
Iedere dinsdag geeft Carel de Mari op zijn blog een woord op waarmee je een spreekwoord kunt bespreken. Iedereen kan altijd meedoen. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Plaats een link onder het blog van Carel en lees daar ook de andere bijdragen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. carel de mari

    werken is voor de dommen, ik behoor daar ook toe, ondanks dat ik de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels gepasseerd ben.

    Antwoord
  2. Anna

    Geef mij maar eerder de voormiddag en de vroege namiddag ☺

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest