WhatsApp
Telefoon

Visie ~ #WOT deel 4

door | 25 januari 2018 | WOT | 5 reacties

Mijn visie: het noorderlicht zien op IJsland

Visie ~1) Aanschouwing 2) Beschouwing 3) Brede blik 4) Denkbeeld 5) Gedachtebeeld 6) Gezicht 7) Gezichtspunt 8) Gedachtebeeld 9) Het zien 10) Idee 11) Ideologie 12) Interpretatie 13) Inzage 14) Inzicht 15) Kijk 16) Lezing 17) Mening 18) Oordeel 19) Opinie 20) Optiek 21) Opvatting 22) Standpunt 23) Zicht 24) Zienswijze


Visie, ook wel een stip op de horizon. Een raison d’être. Het is een doel dat je jezelf stelt om te zorgen dat je ‘s ochtends je bed uit komt en te weten wat je moet doen om die stip te bereiken. Daarom vind ik het ook zo raar dat Rutte geen visie heeft. Ik denk dat dit meer over de man zegt, dan hij eigenlijk doorheeft. Maar dat terzijde.

Mijn visie

Ik zou heel graag gemakkelijk willen reizen naar de EK’s en WK’s van karate, zonder dat ik me druk hoef te maken over de kosten. Laptop mee en gaan!
“Het is 2028, ik ben in IJsland. Ik kijk naar een gletsjer en even verder op staat die vulkaan met die onuitsprekelijke naam die 18 jaar geleden uitbarstte en het vliegverkeer ontregelde. Ik ruik de frisse lucht, een briesje wappert door mijn lange, niet meer zo blonde, haar. En ik voel me vrij. Ik geniet van de omgeving en de wetenschap dat ik kan doen en laten wat ik wil. Een pling op mijn telefoon vertelt me dat mijn derde boek bovenaan de bestsellerlijst staat. Ik kijk omhoog en eindelijk kan ik het laatste ding van mijn bucketlist afstrepen: ik heb het noorderlicht gezien. Tijd voor een nieuwe bucketlist!”
Hier kom ik dus mijn bed voor uit en hiervoor doe ik mijn ding. Hiervoor heb ik mijn cursussen geschreven en hiervoor heb ik mij aangemeld voor een nieuwe online opleiding. Dit is mijn visie. Mijn stip op de horizon.
En nu ben ik zo ontzettend benieuwd naar jouw visie! Wat is jouw stip op de horizon? Waar kom jij je bed voor uit? Ik lees het weer graag!
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: Pixabay

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. #WOT deel 4: visie - iPixtitude.nl - […] Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link…
  2. Visie: #WOT deel 4 - Stukjes - […] is 2028 en wat ben ik dan aan het doen? Ja, Martha weet het, en Irene heeft ook een…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest