De negende vraag van Nanneke op Instagram is: Waar ben je bang voor? Het allereerste wat in mij opkomt, is: spinnen! Van die harige zwarte beesten die uit allerlei hoekjes kruipen en dan poot voor poot dichterbij komen om dan langs je benen omhoog te kruipen, over je lichaam te kriebelen en dan via je mond naar binnen sluipen. Brrr.

Spinnen zijn niet mijn favoriete beesten. Ik weet niet wanneer mijn spinnenfobie is ontstaan. Ik weet wel wanneer ik erachter kwam.
Ik was een jaar of tien toen ik richting huis liep en op een gegeven moment riep het zusje van een bevriend buurmeisje: “Hey, Martha, wat zit er nou op je arm?” En toen ik op mijn linkerschouder keek, zat daar zo’n hele vieze grote kruisspin op mijn arm. Ik begon te gillen en veegde met mijn andere hand het beest weg. En sindsdien: doodsbang voor die enge beesten.
unsplash-logoGary Bendig

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

×

Klik op de foto om WhatsApp te openen op je mobiel of computer en stuur mij een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?