Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Waarom ik ben gaan bloggen

door | 05 augustus 2013 | Bloggen, Overige | 2 reacties

Er zijn een aantal redenen waarom ik ben gaan bloggen. Nu deze website bijna een jaar bestaat, leek het me wel eens leuk om uitgebreid te vertellen waarom ik blog.

Mijn blog is voornamelijk voor mij

Tenminste, zo begon het.  Ik heb een aantal keer een gratis blogje bijgehouden jaren geleden, maar ik blogde maar zo af en toe. Nooit echt om een publiek te vinden. Ik wist nog niet eens dat ik linkjes moest delen om gevonden te worden. En toen ik voor het eerst een reactie kreeg op mijn blogje over Second Love, wat ik tot op de grond toe afkraakte, wist ik echt niet wat me overkwam.
Edelweis, ieder blog is een bloem: hij komt uit of niet – eigen werk
Nu blog ik nog steeds voor mezelf, maar ik probeer een beetje rekening te houden met mijn lezers, klein beetje dan hè niet te veel want het blijft natuurlijk mijn blog.

Bloggen is een uitlaatklep

Dat is de reden waarom ik nu vaak blog. Het is een uitlaatklep voor mij. Om de dingen die ik meemaak te verwerken of te delen omdat ze zo grappig of interessant waren of omdat ze me raakten.
Vaak schrijf ik over pesten en dik zijn of beiden. Ik schrijf ook over mijn aankomende gastric bypass en alle ontdekkingen die ik doe rondom mijn eetgedrag en dergelijike. Het is mijn manier om deze dingen te verwerken, om te zorgen dat ik de dingen op een rijtje krijg. Ja, natuurlijk blog ik niet over alles. Er zijn nog wel wat dingen die ik privé houd. Ik blog niet over familie en vrienden en ook niet over wat er precies besproken wordt tijdens de bijeenkomsten voorafgaand aan de bypass.

Bloggen in opdracht

Ook dat doe ik, maar dan wel vrijwillig. Ik doe namelijk mee aan de #WOT (write on thursday) van @pixelprinses en de #50books van @petepel. Dit zijn wekelijkse opdrachten op donderdag en op zondag. Het geeft me structuur in mijn iedere dag bloggen opdracht die ik mezelf dit jaar gesteld heb. Inmiddels heb ik op de dinsdag ook een wekelijks terugkerend taalblog waar ik verschillende zaken uit de Nederlandse taal behandel. Voor de liefhebber en voor degene die wil weten hoe het ook al weer zit. Dit zijn de een beetje de ijkpunten in mijn blogbestaan.

Bloggen is creatief zijn met woorden

En verhalen schrijven. Ik houd van verhalen schrijven. Dit deed ik vroeger al in mijn dagboek en later, na de middelbare school schreef ik voor verschillende universitaire blaadjes. Dat laatste was niet heel goed, maar bij gebrek aan beter werd het gepubliceerd. Het blaadje heette niet voor niets de Putdeksel.
Ook nu schrijf ik verhalen en ben ik zelfs al twee keer gepubliceerd op verschillende blogs! Mijn eerste externe blog staat op de site van Jeanet Bathoorn en het tweede is de schrijfwedstrijd van Frontaal naakt (let op: 18+-verhaal) van deze zomer. Overigens lees ik net de reacties van het laatste verhaal. Had ik beter niet kunnen doen. Men denkt dat ik een man ben en vindt dat ik maar beter niet kan schrijven voor mijn beroep. Volgens mij was het nog niet zo slecht.
Nou ja, ik schrijf mijn verhalen dan maar lekker voor mezelf. Zoals het bedoeld was oorspronkelijk.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. Hendrik-Jan

  Ik zou me niet laten leiden door reacties. Er stond eens een verwijzing naar een gedicht van mij op geenstijl.nl. Er kwamen ook afzeikreacties op het gedicht. Misschien hadden ze gelijk, misschien ook niet. Maar ik laat mij er niet door leiden. Het ene gedicht, verhaal of blog is nu eenmaal beter dan het andere. Ik zou er niet teveel over inzitten. Blijf jezelf en trek je van de kritiek aan als je er iets van kunt leren. Iemand die het afzeikt is het niet waard om op te reageren.

  Antwoord
 2. Debbie Peteri

  Mijn schrijfdocent zei altijd dat schrijven als een man juist heel knap is. Dus ik zou het mooi compliment beschouwen! 😀

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha (@drspee) - Nieuw blog: Waarom ik ben gaan bloggen http://t.co/UdoBK6uraK

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest