Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Waarom ik Divi van Elegant Themes gebruik

door | 12 oktober 2020 | Websites | 0 Reacties

Thema Divi van Elegant Themes

Als website bouwer heb je de keuze uit ontelbaar veel thema’s die je kunt gebruiken voor je website. In de afgelopen zes jaar heb ik er ook heel veel gebruikt, maar uiteindelijk ben ik toch op één template uitgekomen waar ik inmiddels mee kan lezen en schrijven en waarmee ik ook mijn eigen website heb gebouwd. En dat is Divi van Elegant Themes. In deze blogpost leg ik uit waarom ik zo blij word van dit thema.

Het is al een aantal jaar geleden dat ik met Divi begon te werken en ik heb dus flink wat veranderingen in het thema meegemaakt. Het voordeel van Divi is dat de builder geïntegreerd is in het thema en dat je daarom dus geen aparte builder meer nodig hebt om je website te bouwen. Dit is een ontwikkeling die recent pas is ingebouwd. En minder plugins betekent vaak een lagere laadtijd van je website!

Meer dan 108 verschillende Divi lay-outs… and counting

Het thema komt met zo’n 108 verschillende lay-outs, die nog altijd worden aangevuld met nieuwe lay-outs. Er zit daarom ook altijd wel iets bij wat je kunt gebruiken om je eigen website vorm te geven. En het mooie is dat je al die lay-outs prima met elkaar kunt combineren. Als je de blog opzet van de ene lay-out mooier vindt, dan van de andere, dan kun je dat prima in je eigen site zetten, omdat alles aanpasbaar is.

Flexibel bouwen aan de voorkant

Met Divi is het niet nodig om kennis te hebben van CSS, HTML en andere programmeertalen. Je kunt alles bouwen aan de voorkant en als je de ruimte tussen twee onderdelen iets kleiner wil hebben, dan kun je dat makkelijk verschuiven. Ook kun je heel makkelijk een element dat je hebt aangepast, zoals bijvoorbeeld testimonials, goed hergebruiken door het element op te slaan in de Divi Library. Zo kun je het keer op keer hergebruiken op je hele website.
Daarnaast kun je zelf templates bouwen met de Divi themabouwer. Zo kun je verschillende pagina’s opslaan en hergebruiken als je zo’n zelfde pagina wil voor een nieuwe pagina. Ook hoef je nog maar één keer je berichten vorm te geven in de themabouwer. Al je blogs zien er precies zo uit als jij dat wil en je kunt makkelijk in een keer een aantal pagina’s tegelijk aanpassen.

En mobiel dan?

Als je lekker aan het schuiven bent geweest met je vormgeving, dan is het belangrijk dat je website er mobiel ook nog een beetje uitziet. Ook daar heeft Elegant Themes aan gedacht: door in je visuele builder een mogelijkheid te maken waar je kunt kiezen voor de mobiele versie van je website. Zo kun je zonder dat je extra code moet aanbrengen, ook de mobiele versie (en de tablet versie) van je website direct op orde brengen!

Special Divi effects

Wil je dan een beetje extra glans aanbrengen in de website, dan kun je met de special effects nog elementen laten tollen, draaien, schuiven en zelfs laten meebewegen met je muis. Ook met je muis boven een element blijven hangen (hover) kun je een extra effect geven. Bijvoorbeeld een element dat omhoog komt als je er met je muis overheen gaat.
Daarnaast kun je foto’s ook nog speciale effecten geven, door bijvoorbeeld kleuren foto’s weer te geven in zwart wit, sepia of andere effecten die je ook terugvindt in programma’s zoals Photoshop. Het is met de functie Transform zelfs mogelijk om je foto’s of andere elementen (maar vooral doen met foto’s) in perspectief te zetten.

Divi, marketing en SEO

In Divi kun je ook heel goed de zoekmachine optimalisatie (SEO) toepassen. Dat komt omdat Divi en Yoast SEO heel goed met elkaar samenwerken. Sommige thema’s, weet ik uit ervaring, liggen soms helemaal overhoop als er een update is geweest van Yoast.
Niet alleen het Divi thema, maar ook de Bloom plugin draagt bij aan het succes van je website. In Bloom kun je namelijk formulieren maken waarmee je mensen in je mailinglijsten krijgt, zodat je hen weer kunt mailen met wat jij relevant vindt. Bloom maakt koppelingen met de meeste bekende mailingprogramma’s zoals Active Campaign, Mailchimp, MailerLite, Mailpoet, ConvertKit en ga zo maar door.
Dit en nog veel meer zijn de redenen waarom ik zo blij ben met het thema Divi. Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen met dit thema? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of mail naar info@drspee.nl.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest