WhatsApp
Telefoon

Waarom ik websites bouw in WordPress

door | 06 mei 2022 | Websites | 0 Reacties

Toen ik begon met het maken van websites, ergens in 2006, stond WP nog in de kinderschoenen. Het systeem was uitermate geschikt voor blogs. En dat was wat ik toen deed: bloggen, verhalen vertellen. Naarmate de jaren vorderden, ontwikkelde WordPress zich steeds verder en ik groeide erin mee.

Wat is WordPress?

WordPress is dus een content management systeem (CMS) waar je websites, webshops, e-learning-systemen, boekingssystemen en ga zo maar door, mee kunt maken. Het is open source software, wat betekent dat dit systeem gratis wordt aangeboden en dat iedereen die dat wil, eraan kan mee-ontwikkelen. Het systeem is ontworpen door Matt Mullenberg en Mike Little die begonnen met een simpel systeem om websites te maken. Daarna heeft het zich steeds verder ontwikkeld: van een basic waar je pagina’s en plaatjes aan kon toevoegen naar een volledig platform waar je een veilige, stabiele en professionele website mee kunt maken.

WordPress is inmiddels uitgebreid met thema’s en plugins. Thema’s geven je website hun uiterlijk, plugins zorgen voor functionaliteiten zoals een webshop, een cursusplatform of een forum.

De voordelen van WordPress

WordPress heeft een aantal voordelen waarvan de belangrijkste is dat je je website snel kunt publiceren, zonder gedoe. Een paar pagina’s en een contactformulier volstaan al voor een basale website.

Een ander voordeel is dat het een modulair systeem is. Dat wil zeggen dat je altijd kunt voortbouwen op wat er al staat. Alle modules (plugins) (oké, bijna alle modules) praten met elkaar omdat ze op dezelfde basis zijn gebouwd. Er zijn dus duizenden thema’s en plugins die je kunt toevoegen aan je website, zonder dat je een hele nieuwe site moet bouwen, omdat het niet met elkaar kan samenwerken.

Het mooiste van WP: iedereen kan ermee werken, soms met een beetje uitleg. En dat is ook mijn missie: dat jij zelf dingen in je eigen website kunt en voor de moeilijke dingetjes naar mij komt. Want na 16 jaar ben ik echt wel een WordPress-specialist geworden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jouw website kan betekenen? Neem dan contact met mij op!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest