Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 12: verlangen

door | 23 maart 2017 | WOT | 5 reacties

Verlangen volgens Maslow

Verlangen ~ 1) Aandrift 2) Aspiratie 3) Begeerte 4) Begeren 5) Behoefte 6) Belust zijn op 7) Bevlieging 8) Desideratum 9) Dorst 10) Dorsten 11) Droom 12) Eerzucht 13) Eis 14) Eisen 15) Exigentie 16) Geven om 17) Gewenst 18) Haken 19) Hang 20) Heimwee 21) Hongeren 22) Hopen 23) Hunkeren 24) Innerlijke behoefte 25) Kosten 26) Lust 27) Neiging 28) Norm


Soms kun je intens verlangen naar:

  • Een kopje koffie op een terras;
  • De zomerzon die warm op je bolletje schijnt;
  • Een vakantie naar die bestemming waar je altijd al naar toe wilde;
  • Een harde training waar je volledig kapot en bezweet uitkomt;
  • Een gezellige middag met een vriendin in Dordrecht;
  • Rust na een lange dag werken.


Allemaal dingen die verlangen kunnen opwekken. Om over de wat meer basale verlangens van de piramide van Maslov nog maar te zwijgen.
Op dit moment verlang ik bijvoorbeeld enorm naar het weekend. Ik heb net afgesproken met een vriendin om naar Dordrecht te gaan waar we gezellig gaan lunchen en door de stad gaan lopen. Ik ben er geboren, ik ben een echte schapenkop, maar ik ben nog nooit in het centrum geweest. De hoogste tijd dus om te zien waar ik vandaan kom.
Natuurlijk heb ik zelf ook wat basic needs maar ja, mijn moeder leest nog steeds mee, dus die ga ik hier niet beschrijven. Of eigenlijk moet ik zeggen: niet hier.

Durf jij je verlangen te beschrijven?

Ik ben erg nieuwsgierig waar jij naar verlangt. Het hoeft niet je diepste donkerste verlangen te zijn. Het mag natuurlijk ook wat oppervlakkiger. Ik lees het sowieso weer graag!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014.
 

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Verlangen naar verboden vruchten in boeken: #WOT en #50books - StukjesStukjes - […] #WOT van vorige week was verlangen, maar ik had het wat druk. Weken van veel afspraken, veel toneel (voorstelling…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest