Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 19: Charisma

door | 08 mei 2014 | Overige, WOT | 0 Reacties

charisma

Charisma ~ talent, bijzondere uitstraling van een persoon

charismaCharisma is voor mij iets mystieks: je hebt het of je hebt het niet. Ik ken een aantal mensen die het hebben. En die oefenen een bijzondere aantrekkingskracht op mij uit. Vaak zijn dit mannen met een beetje een badboy-uitstraling. Je kent het wel, van die mannen met een tweedagenbaardje die van zichzelf weten dat ze er goed uitzien en dat ten volle uitbuiten op het moment dat ze zien dat iemand (lees: ik) zich daartoe aangetrokken voelt.
Van sommige mannen wordt gezegd dat ze charisma hebben, maar dat zie ik dan weer niet. Bijvoorbeeld Jeroen Pauw. Ik zit nu naar P&W te luisteren en ondertussen dit blog te schrijven. Van Pauw wordt gezegd dat hij zo’n tweehonderd vrouwen gehad heeft. Ik zie niet wat de charme van deze man is. Misschien is het omdat macht erotiseert en Jeroen heeft misschien wel wat macht als scherpe, bekende interviewer. En dan vraag ik me af hè:

Zijn macht en charisma onlosmakelijk met elkaar verbonden?

Ik vermoed zelf van wel. Is iemand met charisma dan ook automatisch erotisch? Dat weet ik niet. Hitler had macht en charisma, net als die man van de FPÖ. Zeer charismatische mannen volgens velen, hoewel ik het niet met ze eens ben qua standpunten. Dus dan zou er misschien nog een derde factor bijkomen: gelijke meningen.
Ik breid mijn statement dus nog een beetje uit: om charismatisch te zijn heb je dus macht nodig en moet ik een gelijke mening hebben met de als charismatisch veronderstelde man. Hm. Ik ben er niet uit. Charisma is een lastig concept.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, plog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest