Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 19: kauwgom

door | 07 mei 2015 | Overige, WOT | 4 reacties


Kauwgom ~ 1) Bubblegum 2) Gom met etherische olie en suiker om op te kauwen 3) Kauwgum 4) Lekkernij 5) Snoep 6) Snoepgoed 7) Vogellijm als snoepgoed (crypt.)

Eerst maar even een klein stukje geschiedenis van Wikipedia. Kauwgom (of kauwgum) is een soort snoep waarop slechts gekauwd wordt en die niet bedoeld is om te worden ingeslikt.
Kauwgom wordt gemaakt op basis van gom, smaak- en zoetstoffen. Het is bekend van Indianen dat zij kauwden op gom uit bomen die zij met kruiden op smaak brachten. Als uitvinder van de eerste commerciële kauwgom wordt de Amerikaan John B. Curtis gezien.
En daarmee is deze man voor mij een groot probleem. Ik heb namelijk een hekel aan kauwgom. Toen ik nog voor de klas stond, hadden mijn leerlingen vaak kauwgom in hun mond. Ik werd soms echt fysiek misselijk van het herkauwen dat ik voor me zag.
Op een bepaald moment heb ik de ergste herkauwer op mijn plek voor de klas gezet en de rest van de klas laten kauwen op de manier waarop hij aan het kauwen was. Ik heb de leerling uitgelegd dat ik tegen dit uitzicht aankijk en dat ik dat niet bepaald een fijn gezicht vind. De leerling kon daar wel een beetje inkomen. Na dit moment stelde ik de regel in, dat leerlingen van mij best kauwgom in hun mond mochten hebben, maar ik wilde het vooral niet zien. Dat werkte.

Ook op straat zie je vaak mensen kauwgom kauwen

En ik vind dat ook smerig. Hoe vaak zie je niet van die plakkaten op de grond liggen in de stad, omdat mensen niet het fatsoen hebben om de uitgekauwde kauwgom in de prullenbak te gooien. En als er geen prullenbak in de buurt is, doe het dan in een papiertje of zakdoekje en stop het in je jaszak.
Het moge duidelijk zijn: kauwgom had wat mij betreft niet uitgevonden hoeven worden. Maar hoe denk jij over kauwgom? Ben jij een fervent kauwer of juist niet? Ik lees weer graag jullie reacties.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. Audrey

  Leuk woord! Ik heb er ook een blogpost aan gewijd 🙂

  Antwoord
 2. Rob Alberts

  De tapijten van uitgespuugde kauwgom op de bestratingen vind ik vooral smerig. Mits de kauwgom binnenin de monden blijft stoor ik mij daar verder niet aan. Maar het zichtbaar heen en weer gooien van de kauwgom in de mond staat mij ook tegen …..
  Vriendelijke groet,

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - http://t.co/vs5BODmR0y hooggeëerd publiek. Een laag bij de grondse #WOT dit keer.
 2. Zeg maar 'Pix' (@purepixelpassie) - #leestip #LOL #WOT RT @drspee http://t.co/S7kaF2DNVF Doe ook met de Write On Thursday (="#WOT).
 3. #WOT deel 19: kauwgom - iPIXtitude - […] De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door moi, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest