Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 2: F5-en

door | 14 januari 2016 | Overige, WOT | 6 reacties

F5-en: je scherm verversen, bij voorkeur vaak

F5-en: je scherm verversen, bij voorkeur vaakF5-en ~ Verversen. Bij voorkeur heel vaak.

Het gebruik van functietoets F5 is een werkwoord geworden voor ongeduldige mensen. Mensen die niet kunnen wachten tot de nieuwe WOT er staat, bijvoorbeeld.
“Even F5-en hoor.” Je hoort het vaak, als mensen hopen op een plekje bij een populair evenement. Of juist niet, als je kaartjes wil kopen voor die ene popster die komt optreden.
De F5 toets is volgens mij de meest afgesleten toets van het toetsenbord op en computer, op de spatiebalk na dan.

F5-en staat niet alleen voor ongeduld

Je kunt deze toets ook gebruiken als je website niet laadt, of blijft hangen. Soms moet je zelfs ctrl + F5 gebruiken of appeltje + F5 op de Mac. Dan krijg je een hele nieuwe versie van de pagina voor je neus. F5 is dus niet alleen een zenuwenknopje, maar ook een handig knopje.
Waar denk jij aan als je hoort: “Even F5-en, hoor!” Ik lees het weer graag!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

6 Reacties

  1. carel

    ik hoor het nooit, F5-en, ik zeg het nooit, F5-en. Niet dat ik het gebruik niet ken maar dan vernieuw of ververs ik, ligt me wat makkelijker in de mond ook.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #WOT deel 2: F5-en https://t.co/gFrbKaPXrn Wie heeft mijn blog ge-F5-d voor een nieuwe WOT 😉
  2. #WOT deel 2: F5-en - StukjesStukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest