Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 2: ritueel

door | 09 januari 2014 | Overige, WOT | 1 reactie

ochtendhumeur, ritueel

Ritueel ~ Vaste handeling die iets symboliseert, en zelf zonder die symboolfunctie eigenlijk niets betekent.

ochtendhumeur, ritueelOf ik rituelen heb vraagt Irene vandaag. Jazeker heb ik die!
‘s Ochtends was ik echt niet te genieten. Ik had een flink ochtendhumeur. Inmiddels is dat flink verbeterd, maar toen was ik echt een heks. Je moest echt niets tegen me zeggen, want ik snauwde je af. Het was zelfs zo erg, dat ik bovenstaande mok een keer voor mijn verjaardag heb gekregen.
Op een goede dag, het was vast geen ochtend meer, las ik een artikel over mensen met een ochtendhumeur. Het kwam erop neer dat mensen die last hebben van dit verschijnsel, baat hebben bij hun ritueel. Je moet ze ook vooral niet storen bij dat ritueel, want dan is het ochtendhumeur alleen maar erger.

Zo heb ik dus ook mijn ritueel

‘s Ochtends moet ik dus eerst echt even tot mijzelf komen alvorens ik mijn bed uitstap. Hoe lang dat duurt hangt af van de genoten nachtrust. Dat kan een kwartier tot een uur duren. Daarna stap ik uit bed, doe de noodzakelijke dingen en ga ontbijten. Men moet mij hierin dus niet storen, ook niet tijdens het ontbijt, want dan ben ik alsnog niet te genieten.
Pas nadat ik mijn ontbijt naar binnen heb gewerkt, is het pas verstandig om tegen mij te gaan praten. Dan heb je pas kans dat ik je enigszins vriendelijk te woord sta.
Dat heeft vriendinnetje K., de wereldreizigster, aan den lijve ondervonden. Wij waren met zijn vieren in Italië om deel te nemen aan het WK karate (ik werd toen zesde) in 2006. Zij was zestien, ik 29. Zij kon om zes uur wakker worden, één keer ademhalen en dan naast haar bed gaan staan en ontzettend vrolijk doen. De Hel!
Ik werd daar namelijk niet vrolijk van en dat weet ze. Ze heeft me er nog jaren mee geplaagd. Haha! Ik kreeg zelfs van haar een reuzemok om koffie in te doen, zodat ik ‘s ochtends weer een beetje mens zou zijn.
Inmiddels is het wel verbeterd, qua ochtendhumeur. Ik weet me te beheersen, maar stoor me nog steeds niet in mijn ritueel: ik héb helemaal gen ochtendhumeur, ik wil alleen geen gezeik aan m’n kop!
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Anna

    Oeps… herkenbaar wat maakt dat ik altijd, of toch zo goed als altijd als eerste opsta. Kwestie van mijn ochtendritueel af te werken voor iemand me kan storen;

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest