Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 24: onwelgevallig

door | 16 juni 2016 | Overige, WOT | 6 reacties

Een onwelgevallig billboard

Onwelgevallig ~ 1) Onwelkom 2) Onvriendelijk 3) Ongevallig 4) Onaangenaam


Afgelopen dinsdag in het vragenuurtje gebruikte Van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP, het woord ‘onwelgevallig’ in combinatie met de billboards die op dit moment langs de wegen staan met reclame voor webcamseks (u weet wel, die met 10 euro credits bij eerste aanmelding).


Eerst moest ik wel een beetje lachen: Van der Staaij en zijn voorgangers hadden ook al moeite met Second Love. Hoewel ik zelf geen enkele neiging heb om in te bellen naar zo’n website, is het wel de vrije keuze van de markt om te adverteren voor deze websites.
Van der Staaij zei dat veel ouders hun best doen om hun kinderen te leren dat zij zich niet zomaar bloot moeten geven voor een webcam en dat je lichaam iets is waar je zuinig op bent. Dat zijn lovenswaardige statements. We weten wat voor ellende er soms van komt.
Maar zo’n reclame zet kinderen niet aan tot zichzelf bloot geven. Hier zitten dames die, als ik het billboard moet geloven, blond zijn, blauwe ogen hebben en zich graag bloot geven voor de webcam. En voor zover ik het kan zien, is er geen tepel, geen oksel, geen onwelgevallig lichaamsdeel te zien.
De suggestie dat webcamseks dus ook maar gelijk met bloot te maken heeft, wordt door dit billboard bevestigd noch ontkend. Soms is webcamseks ook alleen maar een beetje erotisch chatten, heb ik me laten vertellen, met schaars geklede dames die niets laten zien wat ze niet willen laten zien.
Kortom, het billboard is niet onwelgevallig,

Van der Staaij vindt het onwelgevallig

Maar goed, het #WOT-woord is dus onwelgevallig. Ik vond het een mooi woord. Zelf gebruik ik het zelden. Het zou een vergeetwoord kunnen worden voor de Taalstaat van Frits Spits, als dat het niet al is. Zijn er dingen die jij onwelgevallig vindt? Kende jij het woord al? Of misschien wil je wel reageren op mijn onwelgevallige blog. Ik lees het in ieder geval weer graag.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

6 Reacties

 1. marjanne56

  Mooi woord inderdaad en net even gekeken op De Taalstaat:
  http://taaluniebericht.taalunieversum.org/cgi-bin/index.cgi/sitesearch/taaluniebericht.html?q=onwelgevallig&ul=taaluniebericht.org&cmd=Zoeken Nope!
  Dat Kees zegt dat Wij in Nederland dat niet willen zien, ben ik niet met hem eens. Hij en heel veel anderen willen dat niet zien, maar de wetgever geeft wel toestemming… Ik stoorde me al jaren geleden aan die Saphh BH reclames.. als afschot bij een winkelverbouwing en te graai in bushokjes en billboards.
  Die webcam is zo gek nog niet, voor jonge mensen die de wereld verkennen en hun handelen niet kunnen overzien kan deze vorm van cammen anders uitpakken.
  Zoveel mensen, zoveel zinnen.
  Een prachtwoord blijft het! Onwelvallig! Je kan hem insturen, knippen, plakken, hoppa! Zou een kansje wagen. Deze blog, zonder mijn reactie natuurlijk, insturen. Leuk.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. #WOT deel 24: onwelgevallig - Mighty Musings - […] Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter…
 2. #WOT Onwelgevallig – Met zonder beperking - […] Word On Thursday: Iedere donderdag geeft Martha/DrsPee een woord waarover je dan kunt bloggen/vloggen of anderszins invulling aan kunt…
 3. Onwelgevallig: #WOT deel 24 - StukjesStukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest