WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 29: Goeroe

door | 18 juli 2013 | Overige, WOT | 5 reacties

Goeroe ~ 1) Beschermgeest 2) Godsdienstleraar Hebreeuws 3) Godsdienstonderwijzer Indisch 4) Geestelijk leermeester 5) Geestelijke leermeester 6) Godsdienstleraar 7) Geestelijk leidsman 8) Geestelijke 9) Geestelijke (ind.) 10) Geestelijke leraar 11) Gezaghebbend leider 12) Godsdienstonderwijzer 13) Godsdienstonderwijzer (ind.) 14) Gezaghebbende leider

Als ik denk aan het woord goeroe, dan denk ik eigenlijk altijd aan mensen die zeggen dat ze het allemaal weten. Mensen die het licht hebben gezien en dan hun waarheid als dé waarheid verkondigen. Jomanda zeg maar.
En dan de mensen die zich rondom zo’n goeroe verzamelen. Soms zijn het toch echt slimme mensen. Aan de andere kant:
goeroe met volgelingen

Goeroe wordt voor mij know-hower

Aan de andere kant zijn er ook goeroes die echt wel weten wat ze zeggen. Zoals deze week bij de zomerwebinars van vijf heel slimme dames over hoe je beroemd online wordt. Hen wil ik dus geen goeroe noemen omdat dit woord voor mij een negatieve bijbetekenis heeft.
Deze vijf dames zijn wat mij betreft dus know-howers. Zij weten hoe het moet. Zij hebben kennis van zaken. Zij weten hoe het werkt met beeld, blog, marketing, presentatie en video. Maar als ik hen goeroe ga noemen, dan doe ik ze in mijn ogen dus te kort. En dat wil ik niet.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

 1. Eef

  Eens, goeroe heeft een negatieve connotatie. Ik denk ook aan Jomanda’s en Ratelbands. De goeroes van deze tijd, waarin iedereen zich naar mijn mening veel te snel ‘specialist’ of ‘expert’ noemt, zijn de mensen die écht iets weten en je daarmee, zonder er veel geld mee te willen verdienen, verder helpen. Ik heb me ook ingeschreven voor die webinars, omdat de betreffende vijf dames op die manier te werk gaan. Erg fijn!

  Antwoord
 2. Carel

  juist, het blijft een spirituele leider, geen kenner op een bepaald terrein

  Antwoord
 3. Irene

  Er zijn teveel mensen die menen een leider te (kunnen) zijn…

  Antwoord
 4. Sonja Broekhuizen (@joytimefactor)

  Waar aanbod is is blijkbaar een vraag. Ook naar Jomanda’s en Ratelbands, blijkbaar. En ik vind het oké. Pluk ervan wat je kunt gebruiken, wat iemand ook doet of laat…

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha (@drspee) - #WOT: het woord goeroe heeft een negatieve betekenis voor mij http://t.co/vDA95gC31a
 2. Irene (@PixelPrinses) - #leestip #WOT #Goeroe RT @drspee http://t.co/gnMpdCFUZz
 3. @pjanssen - #leestip #WOT #Goeroe RT @drspee http://t.co/UiNaqOQJ3S (via @PixelPrinses) Yes!
 4. @JoyTimeFactor - #leestip Blog van @drpee #WOT deel 29: Goeroe - http://t.co/7bwf4Q2YR9
 5. @SonjaBroekhuizn - #leestip Blog van @drspee #WOT deel 29: Goeroe - http://t.co/7bwf4Q2YR9
 6. @JoyTimeFactor - #leestip Blog van @drspee #WOT deel 29: Goeroe - http://t.co/7bwf4Q2YR9

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest