Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 34: hashtag

door | 24 augustus 2017 | WOT | 4 reacties

annie-spratt-96533

Hashtag ~ grafisch symbool dat bij het twitteren gebruikt wordt om trefwoorden in een bericht te markeren, zodat ze gemakkelijker kunnen worden teruggevonden; hekje; matje; #


Gisteren vierde de hashtag haar tiende verjaardag. Op 23 augustus 2007 stelde Chris Messina voor om het hekje plus een woord te gebruiken om onderwerpen op Twitter sneller te vinden en te groeperen.
Ik gebruik hem om tweets te voorzien van een gemoedstoestand, zoals bijvoorbeeld #justsayin’ of #justkiddin’ of om aan te geven dat ik sarcastisch ben. Een ander gebruik van de hashtag is om een Twitterchat te volgen, zoals bijvoorbeeld #blogpraat, waar ik zelf ook graag aan mee mag doen. Ook volg ik bepaalde hashtags om opdrachten te vinden.
In eerste instantie werd de hashtag vooral gebruikt om sneller nieuws te vinden. Toen in september 2007 de branden bij San Diego uitbraken, kon men het laatste nieuws vinden door de tag #sandiegofires te volgen.

De hashtag #dtv

Deze hashtag is er een voor mensen die graag antwoord willen hebben op een vraag. #dtv staat voor durf te vragen. Helaas zie je ook tweets voorbijkomen met “Wat zal ik vanavond gaan eten #dtv”. Hashtagvervuiling dus.
#zg17 mag ik ook graag bekijken: Zomergasten is een programma dat ik graag kijk. Ik herinner me dat mijn vader daar ook altijd voor klaar ging zitten, ook al begreep ik dat vroeger niet zo goed. Inmiddels vind ik Zomergasten leuker met Twitter dan zonder. De reacties en het commentaar zijn soms zeer interessant, soms zelfs interessanter dan het programma zelf, durf ik te stellen.
Verder wordt het hekje gebruikt als steunbetuiging bij een schokkende gebeurtenis (#jesuischarlie) of om extra informatie te geven over bijvoorbeeld een foto #geenfilter of #nofilter.
Er is inmiddels een wildgroei aan hashtags. Kijk maar:

Ben jij de hashtags al zat? Of maak jij er nog steeds gebruik van? Ik ben nieuwsgierig naar jouw haat- of liefdesverhouding met dit superhandige hekje.
Siri weet wel raad met de hashtag
De afbeelding hiernaast is overigens de reactie van Siri op het woord hashtag. Voor de mensen die geen iPhone hebben: tegen Siri kun je dingen zeggen of je kunt vragen stellen en dan geeft Siri antwoord. Soms is Siri een beetje bijdehand.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: Annie Spratt

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. #Hashtag: #WOT deel 34 - Stukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest