Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 34: klagen

door | 20 augustus 2015 | Overige, WOT | 2 reacties

De enige manier om met klagen om te gaan

De enige manier om met klagen om te gaanKlagen ~ 1) Beklag indienen 2) Brommen 3) Bezwaar 4) Bezwaar uiten 5) Dierengeluiden 6) Een bezwaar indienen 7) Grief 8) Jeuzelen 9) Jammerlijk reclame maken 10) Jammeren 11) Jammerend praten 12) Jeremiëren 13) Klacht indienen 14) Klacht 15) Kniezen 16) Knorren 17) Kreunen 18) Kuimen 19) Kermen 20) Kankeren 21) Lamenteren 22) Mopperen 23) Morren 24) Ontevreden zijn


Niet klagen maar dragen. Dat was één van de favoriete uitspraken van een van mijn medereizigers op vakantie afgelopen week. Vervolgens begon zij een heel verhaal over haar hielspoor, dat ze de laatste tijd zo dik geworden was en dat ze alles met de auto deed en dat al die Oostenrijkers stiekem allemaal nazi’s zijn. De rest zal ik je besparen.

Klagen is geen vorm van converseren

Klagen klagen klagen

Op de terugweg van Didam naar Zoetermeer afgelopen zaterdag zat er een vrouw achter mij en mijn moeder die klaagde over hoe slecht ze het had gehad op haar reis. De buschauffeur was een profiteur geweest, die haar geld niet had teruggegeven en dat er flink veel extra excursies geboekt waren die ze bijna verplicht moest meedoen. En dat hij haar niet terugbracht naar het hotel met de bus, want in plaats van vijf minuten was het wel tien minuten lopen naar het hotel. Die buschauffeur loog dat hij barstte en ze ging een klacht over hem indienen.
Als ze dit een keer had verteld, had het nog niet zo erg geweest, de tweede keer snap ik ook nog wel, maar toen ze de derde keer het verhaal vertelde tegen dezelfde persoon aan haar telefoon, begon ik de slappe lach te krijgen. De vierde keer maakte ik er grapjes over tegen mijn moeder. De vijfde keer heb ik haar afgekapt: “Mevrouw, alstublieft, dit is de vijfde keer dat u het verhaal gaat vertellen. Alstublieft stop ermee, rond af, alstublieft.” Uiteindelijk heeft ze het verhaal, tot verdriet en ergernis van de omzittende slachtoffers nog twee keer verteld. Ik raakte de beleefdheid voorbij en ging hardop commentaar leveren.

“Als mijn man naast me had gezeten, dan had ik nog wat te kletsen gehad…”
“Tja, wie wil er nu naast zo’n klaagzang zitten?”

Gelukkig was het maandag klaagvrije maandag op Facebook. Ik had me ervoor ingeschreven en heb maandag, ondanks de verwijdering van een kies, niet geklaagd. Wat heerlijk!

Wat heb jij met klagen?

Ben jij een klager of een drager? Wat zou jij doen als je voor zo’n klaagzang zou zitten? Had je al eerder ingegrepen of had je niets gezegd? Ik ben nieuwsgierig naar wat jij met klagen hebt. Laat het me weten!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Zeg maar 'Pix' (@purepixelpassie) - LOL “@drspee: http://t.co/jsiIOEHnva de nieuwe WOT staat klaar. En niet klagen over het onderwerp hoor.”
  2. Waarom Pix niet langer een slachtoffer is ~ MightyMusings.nl - […] kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest