WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 37: nee

door | 14 september 2017 | WOT | 5 reacties

Nee ~ 1) Afwijzing 2) Bijwoord 3) Botte ontkenning 4) Neen 5) Negatie 6) Negatief 7) Ontkennend antwoord 8) Ontkenning 9) Uitroep van onmogelijkheid 10) Verbod 11) Verbodscommando 12) Verrassende huwelijksuitroep 13) Veto 14) Weigering


Het is zo’n klein woordje, maar het is af en toe zo moeilijk om het te zeggen. Je wil niemand kwetsen, niemand afwijzen, maar soms is het meer dan nodig om nee te zeggen tegen iemand of iets.

Een aantal tips om toch nee te zeggen op een goede manier

  • Dat klinkt goed, maar ik heb er geen tijd voor.
  • Ik moet erover nadenken.
  • Bedankt dat je me vraagt, maar ik kan niet.
  • Ik voel me daar ongemakkelijk bij.
  • Ik sla even over.

Nee is een complete zin

nee zeggenBest gek eigenlijk, dat ik altijd de noodzaak voel om die nee te kwalificeren of uit te leggen waarom ik iets afwijs. Dat hoeft helemaal niet. Als je ergens negatief op reageert, dan hoef je dat echt niet uit te leggen. Dat ene kleine woordje is geen botte ontkenning: het is gewoon een complete zin, waar je geen verdere toevoeging aan hoeft te geven.
Een ‘nee’ tegen een ander is overigens altijd een ‘ja’ tegen jezelf. Om er nog maar even een cliché in te gooien. Wanneer zei jij voor het laatst ergens ‘nee’ tegen? En wat doet dit woordje met jou? Uiteraard ben ik weer heel nieuwsgierig, dus laat je reactie weer achter onder mijn blog!
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: Benjamin Child

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

  1. Marleen

    Dat ene woord van drie letters vond ik vroeger lastig om uit te spreken. Inmiddels gaat het me gelukkig steeds beter af. Maar… ik moet me er wel bewust van blijven http://www.missmarleen.nl/nee/

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest