Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 38: diploma

door | 21 september 2017 | WOT | 5 reacties

een diploma uitreiking

Diploma ~ 1) Akte 2) Akte van bekwaamheid 3) Bekwaamheidsbewijs 4) Belangrijk papier 5) Belangrijk papiertje 6) Bewijs 7) Bewijs van bekwaamheid 8) Bewijs van bevoegdheid 9) Bewijs van een behaald examen 10) Bewijs van lidmaatschap 11) Bewijs van slagen voor een examen 12) Bewijsstuk 13) Brevet 14) Bul 15) Certificaat 16) Charter 17) Document 18) Examenbewijs


Vandaag mag ik diploma’s uitdelen: mijn ICT-‘ers hebben bij mij een cursus Nederlands gevolgd en daarom krijgen zij een diploma als bewijs van deelname. Het was heel leuk om te doen. Door middel van gesprekken en spellen leerde ik hen hoe zij zich konden redden in de Nederlandse maatschappij. We hebben het over thema’s als openbaar vervoer, familie, kleding, de supermarkt, groente en fruit, vlees en andere zaken gehad die belangrijk zijn om je verstaanbaar te maken.

Zo’n diploma krijg je niet zomaar

Daarvoor moet ik eerst trots op je zijn. En mijn ICT-‘ers hebben het heel goed gedaan. Ze begroeten mij inmiddels in het Nederlands, vragen hoe het met mij gaat en verstaan ook het antwoord dat ik geef, en kunnen al veel andere zinnen ook in het Nederlands zeggen. Ik ben dus trots op de mannen.
Het is echt leuk om gemotiveerde mensen les te geven in mijn favoriete vak en vooral omdat ik het met spelletjes en leuke eigen gemaakte lessen mag doen. In 12 lessen van anderhalf uur ben ik vooral met spreekvaardigheid bezig geweest. Ik geef geen grammatica of spelling: de Nederlandse taal bestaat voor 80% uit uitzonderingen op de regels. Dat heeft dus geen enkele zin. Het belangrijkste is dat zij zich weten te redden. Daarom eindig ik met deze quote:

A foreign accent is a sign of bravery

Wat ben ik trots op de mannen!
Wat is jouw mooiste diploma? Ik ben nieuwsgierig naar jullie diploma’s en bewijzen van bekwaamheid.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: Nicolas Barbier Garreau

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

  1. Alice Huiberts

    Ik heb er een paar, maar ook eentje niet. Tenminste, geen officiële.
    alicehuiberts.wordpress.com/2017/09/21/wot-deel-38-diploma/

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest