WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 38: waarom

door | 17 september 2015 | Overige, WOT | 7 reacties

Mijn waarom? Ik luister bij het interviewen

Mijn waarom? Ik luister bij het interviewenWaarom ~ 1) Allen die er al zijn zijn nog in aantocht (crypt.) 2) Bijwoord 3) Bijwoord van reden 4) Hoezo 5) In welk opzicht 6) Levensvraag 7) Met welk doel 8) Oorzaak 9) Om wat 10) Om welke reden 11) Reden 12) Vanwaar 13) Vanwege 14) Vraagwoord 15) Vragend bijwoord 16) Voornaamwoordelijk bijwoord 17) Vragend voornaamwoord 18) Weswege 19) Wes 20) Weshalve


Van deze blogpost dus. Ik raak vaak geïnspireerd door Elja. Overigens leidt dat niet altijd tot een blogpost. Deze dus wel. Waarom?
Omdat Elja hier een goede vraag stelt. Als je de blogpost van Elja heb gelezen, dan las je dat zij college gaf aan studenten die eigenlijk niets met bloggen hebben. Juist omdat zij die studenten moest overtuigen, moest werken om ze erbij te houden, leerde zij haar waarom kennen. Wat een inzicht!

En dat waarom prikkelde mij

Elja ontdekte door het harde werk haar waarom. Dus begon ik me af te vragen wat mijn waarom is.
Gisterochtend was ik bij een ontbijt van de RVOZ. Het was ontzettend vroeg. Ik moest om 7:15 aanwezig zijn. Normaal gesproken draai ik me nog twee keer om op dat tijdstip, maar ik was er. Op zoek naar koffie. Voor ik de koffie vond, kwam er echter een vrouw op mij af met een grote rode strik. “Mag ik je een compliment geven?” vroeg ze.
Eh, ja goed begin van de ochtend lijkt me. Ze keek me aan en ik moet toegeven, ik werd er een beetje zenuwachtig van en begon te lachen. Toen ze klaar was met schrijven, kreeg ik het kaartje en ik las het volgende:

Mooiste Martha!
Adorable darling! Prachtvrouw met je allerwarmste fonkelogen. Wat val je op! Undeniable. een Vrolijke twinkeling heb jij. een gulle geefster ben jij. Een deler en positieve spetter. Life tastes better with you!
?
Liefs

En ik was echt even perplex. Wat een mooi compliment kreeg ik. Spontaan gaf ik de vrouw een knuffel. Dat ze ervoor betaald werd om mij een compliment te geven, vind ik niet relevant.
Pas nu viel het eigenlijk op zijn plek: mijn waarom is delen en geven. Met name warmte en een luisterend oor. Een andere quote valt hierbij ook op zijn plek:

In een waardevol gesprek is spreken het gevolg van luisteren.

En dat is mijn waarom. Ik luister.
Weet jij wat jouw waarom is? Misschien denk je er nu pas voor het eerst over na net als ik. Dat kan natuurlijk ook. Ik ben benieuwd naar jullie waarom. Wat is jullie vonk? Ik lees het graag!
De foto is gemaakt door Ron Verhaak van de Braecken
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

7 Reacties

 1. Linda Kwakernaat

  Meedoen aan de WOT zit er (nog) niet in.
  Wel ben ik blij at ik weer aan het bloggen ben geslagen en ook mijn rondje weer doe.
  het komt vanzelf weer

  Antwoord
  • Martha

   Ik ben al blij dat je je rondje weer doet. Stap voor stap, Linda, dan breekt het lijntje niet!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - De WOT van deze keer is geïnspireerd door @Elja1op1. Schrijf je mee? http://t.co/hG6nVqttRJ
 2. #WOT deel 38: waarom - MightyMusings.nl - […] De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door moi, Hendrik-Jan de Wit en vervolgens Martha…
 3. @As_ever_Irene - Doe mee met de #WOT... zie RT @drspee 's aanzet: http://t.co/uSoEqSogl9 en de mijne: http://t.co/wVf8ZOVBxR #blog
 4. WOT 38 - Waarom? - Ruud's BlogRuud's Blog - […] doe zelden meer mee met Write On Thuisday (WOT). Inmiddels een wekelijkse uitnodiging van Martha.Gewoon omdat ik vroeger wekelijks…
 5. Investeren in geluk – Invest in happynessals woorden irriteren - ontluisterend - Waarom? - Investeren in geluk - Invest in happyness - […] ik dit te schrijven naar aanleiding van twee gedachtes of vragen, de een was een soort blogopdracht á la…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest