WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 43: muur

door | 26 oktober 2017 | WOT | 4 reacties

een stenen muur, de bouwstenen van je verhaal, de structuur

Muur ~ Een muur is een rechtopstaande constructie van bijvoorbeeld leem, steen, baksteen of gewapend beton en dient als afscheiding tussen twee ruimten.


Er zijn zoveel verschillende muren: muren om twee delen van een stad te scheiden, muren om te zorgen dat mensen van het ene land niet in het andere kunnen komen, muren om mensen op te vangen en te zorgen dat ze niet weg kunnen lopen, hekken, omheiningen en nog meer muren.

En dan is er nog die denkbeeldige muur

De muur die je misschien om je hart hebt gebouwd, omdat je geen pijn meer wil voelen. De muur die ervoor die jou beschermt tegen alle vormen van verdriet.
Maar af en toe zijn er barstjes en scheurtjes waardoor er toch wat verdriet door komt. Die barstjes zijn alleen maar goed, want voelen moet je hoe dan ook. Je kunt je bouwwerk niet eeuwig in stand houden, ook al zou je willen. En dan kun je alleen nog maar voelen: voelen wat je niet wil voelen en heel veel janken.
Deze maand is zo’n maand. Ik ben gefrustreerd, ik heb een karate-dipje en het trainen gaat niet zo als ik wil. Ik voel me slap en het lijkt alsof niets me lukt. En van frustratie ga ik janken, niet van pijn of zwakte, maar van pure frustratie. De muur barst, want ondanks dat ik sterk wil zijn, lukt het me niet.

De muur mag wel barsten hoor

Maar dan in kleine stukjes en liever niet tijdens karate. Want huilen bij karate is zo frustrerend!
Waar denk jij aan bij dit woord? Ik ben heel nieuwsgierig en lees jullie berichten weer graag. Schrijf je ook mee?
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

  • Martha Pelkman

   Ik vind het al helemaal fantastisch dat je meeschrijft, Ali! Maar het is geen WOT meer als je een dag later bent ;-).

   Antwoord
 1. Stephan

  Van Simon Vestdijk via ‘Turks fruit’ naar een schuttingwoord op de muur van mijn studentenkamer, dat is waar de #WOT mij deze week brengt. En wie kent DFC nog? Of de OAS?

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Muur: #WOT deel 43 - Stukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…
 2. #WOF deel 43: muur - iPixtitude.nl - […] daar waar ik ook deze week dit woord in de #WriteOnThursday-reeks vandaan haalde. Nog leuker is het als […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest